"U miru i ljubavi Hristovoj prođite mimo Cetinja!": Nova provokacija izmišljene crnogorske crkve

10.08.2021

08:48

0

Autor: A. B.

Mitropolit Joanikije izabran je na tu dužnost na prolećnom Svetom arhijerejskom Saboru, a ustoličenje će tradicionalno obaviti patrijarh SPC

"U miru i ljubavi Hristovoj prođite mimo Cetinja!": Nova provokacija izmišljene crnogorske crkve
Copyright Manastir Cetinje, Pixabay

Pripadnik nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, izvesni vladika Boris smatra da najavljeno ustoličenje mitropolita MCP SPC Joanikija ne treba da bude održano na Cetinju.

– Najljubaznije pozivamo patrijarha Srbije gospodina Porfirija da ustoličenje mitropolita Crkve Srbije gospodina Joanikija obavi gde god želi liše Cetinja i svetog Cetinjskog manastira. U miru i ljubavi Hristovoj prođite mimo Cetinja – napisao je vladika nepriznate crnogorske crkve na svom Tviter nalogu.

Ustoličenje mitropolita MCP SPC biće održano 4. septembar na Cetinju, potvrđeno je u Patrijaršiji.

Mitropolit Joanikije izabran je na tu dužnost na prolećnom Svetom arhijerejskom Saboru, a ustoličenje će tradicionalno obaviti patrijarh SPC.

Mitropolit Joanikije Foto: Mitropolija.me

Procedura ustoličenja je takva da će patrijarh Porfirije, kako to nalažu crkveni običaji i pravila, vladiku Joanikija uvesti u tron cetinjskih mitropolita.

Pročitajte još:

Nijedan mitropolit cetinjski nije uveden u tron niti hirotonisan bez blagoslova pećkog patrijarha. Na ustoličenju se očekuje, pored patrijarha, prisustvo i drugih arhijereja SPC.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike