Konačno, neko je stao Milu na rep: On je na Cetinju dođoš, zloslutna krvomutnja koja priželjkuje haos!

11.08.2021

13:34

0

Autor: A. B.

Danilović je, između ostalog, podsetio da je mitropolit Joanikije bio na Cetinju i onda kada je, kako kaže, Milo Cetinjane žigosao kao izdajnike

Konačno, neko je stao Milu na rep: On je na Cetinju dođoš, zloslutna krvomutnja koja priželjkuje haos!
Copyright Profimedia

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović optužio je opozicioni DPS i njenog predsednika Mila Ðukanovića da stoji iza svih, kako kaže, nemuštih pretnji “spakovanih u molbe i zaricanja da 4. septembra neće biti ustoličenja vladike Joanikija na Cetinju”.

To je, poručio je Danilović “jedna jedina rušiteljska i mrziteljska struktura u Crnoj Gori” i jasno je, kaže, da se “radi o DPS-u, o Milu Ðukanoviću lično, o zloslutnoj krvomutnji i priželjkivanju haosa”.

Pročitajte još:

Primećuje da je na svu sreću to “mala snaga, ali na nesreću mala je i pamet”.

Danilović je, između ostalog, podsetio da je mitropolit Joanikije bio je na Cetinju i onda kada je, kako kaže, “Milo Cetinjane žigosao kao izdajnike”.

Nisu, kaže, svi to zaboravili kada je 1. septembra 1992. godine postavljen za nastojatelja Cetinjskog manastira, nastavnika i glavnog vaspitača u novoobnovljenoj Cetinjskoj bogosloviji.

Pixabay

Podsetio je i da je Joanikije upravo na Cetinju hirotonisan za episkopa od patrijarha srpskog Pavla, uz sasluženje mitropolita Amfilohija i još 12 arhijereja, 3. juna 1999. godine.

– Ðukanović mora znati da smo dobro naučili da je njegovo ćutanje odobravanje te da najodanije zakuva metež onda kada pobegne gde god, na letovanje ili zimovanje, u Dubai ili na Floridu – naveo je Danilović.

Ukazuje da, ipak, predsednik Crne Gore neće pobeći od odgovornosti ni za minulo ni za buduće sejanje mržnje.

Goran Danilovic Youtube printscreen

– On je na Cetinju dođoš, a mitropolit Joanikije je s Cetinjem podelio jedino bogatstvo koje mu je preostalo – život, i to onaj monaški – naveo je Danilović u pisanoj izjavi za medije.

Pročitajte još:

Ističe da se “Ðukanoviću bez okolišenja, mora staviti do znanja da bi mu se zakulisne radnje u vezi ustoličenja mitropolita Joanikija, mogu vratiti s kamatom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike