Panika u Hrvatskoj: Mrežama se širi upozorenje da su neke flaširane vode otrovane, oglasila se i policija

07.11.2023

09:59 >> 11:03

0

Ako je neko želeo da porukama izazove paniku, policija će pokrenuti istragu jer je i širenje panike krivično delo

Panika u Hrvatskoj: Mrežama se širi upozorenje da su neke flaširane vode otrovane, oglasila se i policija
Žena pije vodu - Copyright Pixabay

Društvenim mrežama u Hrvatskoj masovno se proširila informacija odnosno upozorenje da su pojedini gazirani sokovi i određena flaširana voda otrovani. 

Kako se navodi u tim porukama, neki ljudi su pili mineralnu vodu jednog proizvođača, te su se otrovali kiselinom koja im je spržila jednjak. 

Društvene mreže
 

 

U porukama se navodi i da policija navodno već radi na ovom slučaju. Ukoliko se utvrdi da su poruke lažne i da je cilj bio podići paniku, policija i za to može da piše krivičnu prijavu.

Hrvatski mediji podsećaju da su ove poruke počele da kruže nekoliko nedelja pošto je jedan muškarac iz Pule izjavio za jednu televiziju da je popio vodu iz flašice u jednom restoranu u Rijeci nakon čega su mu "izgorela" usta jer je u bočici bila neka kiselina te mu je stradao i jednjak.

U porukama koje se trenutno šire, kao izvori se navode "prijateljica iz sanitarne", "lik zaposlen kod proizvođača pića" ili samo "izvor iz bolnice". Podeljena je i glasovna poruka u kojoj neimenovana žena kaže da su imali dva slučaja trovanja mineralnom vodom kod dva mlada pacijenta, te da imaju spržen jednjak. U poruci se ne navodi gde, u kojoj bolnici niti u kojem gradu. 

Nakon što su se Hrvatskom proširile uznemirujuće poruke o piću poznatog proizvođača, iz riječke bolnice su potvrdili da su primili pacijenta s mogućom hemijskom povredom jednjaka, piše hrvatski portal 24sata. Lekari kažu da je stanje pacijenta s mogućom hemijskom povredom jednjaka trenutno stabilno i da je u toku dijagnostičko-terapijski postupak.

Društvene mreže
 

 

"Odmah tokom prijema i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko–goranskoj", saopšteno je iz riječke bolnice, prenosi portal.

U porukama se spominju slučajevi u Rijeci, ali i Osijeku.

U međuvremenu je Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila da je pre tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumiranja bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći. Navode da su tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore sa više osoba.

"O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Ovakav slučaj dogodio se u maju kada je bračni par doživeo nezgodu u Rijeci tokom ručka, kada je čovek uzeo gutljaj kisele vode iz flašice. Kako se ispostavilo, usta pa i jednjak su mu oštećeni od navodne kiseline. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su izrazili sumnju da je popio neko korozivno sredstvo. Čovek je nedelju dana ostao u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. 

Da li je to i jedini slučaj, i da li ima mesta panici, uskoro bi trebalo da pokaže policijska istraga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike