Jako nevreme sručilo se na Hrvatsku: Vetar nosio krovove i čupao stabla - u pomoć uskočili vatrogasci sa Brača

21.10.2023

18:11

0

Autor: Lj. S.

Državni hidrometeorološki zavod upozoravao je građane da danas prate prognoze i upozorenja zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena

Jako nevreme sručilo se na Hrvatsku: Vetar nosio krovove i čupao stabla - u pomoć uskočili vatrogasci sa Brača
Nevreme u Hrvatskoj - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ VESNA HORVAT

Opštinu Selca zahvatilo je jako nevreme, te je na crkvu, koju je pre nekoliko godina udario grom, palo stablo, piše 24sata.hr

Kako su kazali iz vatrogasno-spasilačke službe, na terenu su sve raspoložive ekipe sa četiri vozila i 12 vatrogasaca.

- Nevreme koje je zadesilo našu opštinu u 10 minuta je učinilo, kako kažu, dar-mar. Dolaze nam i kolege sa ostrva Brač kako bi pomogli - kazali su vatrogasci iz opštine Selca.

Podsećamo, Državni hidrometeorološki zavod upozoravao je građane da danas prate prognoze i upozorenja zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena.

Takođe, jako kišno i grmljavinsko nevreme zahvatilo je područje Dalmacije, pa je u Splitu palo 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog udara juga u prekidu su pojedine pomorske linije, javlja Dalmacija News, navodeći da su u prekidu trajektne linije: Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, kao i Prapratno-Sobra, kao i katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Vis, Split-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Sobra-Šipanska luka-Dubrovnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike