Kašćelan pisao ambasadorima u Crnoj Gori: Sprečite ustoličenje mitropolita Joanikija

18.08.2021

08:42

0

Autor: P. Š.

Gradonačenik Cetinja upozorava na kompleksnost društveno- političke situacije u zemlji i na porast tenzija

Kašćelan pisao ambasadorima u Crnoj Gori: Sprečite ustoličenje mitropolita Joanikija
Copyright Printscreen/Youtube/ Острог Тв Студио

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je predstavnike diplomatskog kora u Crnoj Gori da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, koje je najavljeno za 4. i 5. septembar.

U pismu ambasadorima Kašćelan od njih traži da – apeluju na smirivanje tenzija i poštovanje volje dela crnogorske javnosti da se ustoličenje mitropolita Joanikija ne održi na Cetinju, već da se za taj čin odabere neko drugo mesto – piše Kašćelan.

Pročitajte još:

Kašćelan je pismo uputio rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori pojašnjavajući, kako navodi, kompleksnost društveno-političke situacije u zemlji i na porast tenzija, a povodom najavljenog ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Cetinjskom manastiru.

Pozivajući se na uvažavanje verskih prava i sloboda, Kašćelan kaže da veruje da – očuvanje mira u ovom trenutku mora biti prioritet.

Pročitajte još:

Dodao je da je zabrinut trenutnom situacijom i da kao prvi čovek Cetinja ima obavezu da, kako navodi, učini sve što je u njegovoj moći da se eventualne neželjene posledice spreče, preneo je podgorički portal CdM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike