"Jesi li gledala snimak iz Gradačca?": Ivan tukao ženu pred decom dva puta nedeljno, pretio da će joj ubiti roditelje

30.09.2023

21:40

0

Autor: M. Vu.

Javno tužilaštvo je posle sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog nasilje u porodici

"Jesi li gledala snimak iz Gradačca?": Ivan tukao ženu pred decom dva puta nedeljno, pretio da će joj ubiti roditelje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog počinjenog krivičnog dela nasilje u porodici.

Optužnicu je 07.09.2023.godine potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu i 6 meseci nakon potvrđivanja optužnice, uz redovnu sudsku kontrolu opravdanosti mere pritvora, prenosi Srpskainfo.

Uhvatio suprugu za vrat i kosu

Optuženi se tereti da je u dužem vremenskom periodu od 2018. godine, pa do 15.08.2023. godine, u porodičnoj kući u Doboju, konstantno ugrožavao spokojstvo i telesni integritet svoje supruge oštećene V.D. tako što je istu fizički i psihički napadao, tukao dva puta sedmično, lupao stvari po kući, radeći to i u prisustvu maloletne dece, te oštećenoj uputio ozbiljnu pretnju da će ubiti i njene roditelje.

Tako je 15.08.2023. godine, posle 22.30, u porodičnoj u Doboju, nakon kraće verbalne rasprave uhvatio suprugu za vrat i kosu, nakon čega je ona uspela da se oslobodi i odgurne optuženog u nameri da pobegne iz kuće. On ju je sustigao na izlaznim vratima kuće, uhvatio za majicu i pokidao je, a oštećena je uspela da se sakrije u podrum kuće, a zatim pored ograde dvorišta, da bi je nakon desetak minuta optuženi pronašao.

Profimedia
 

- Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vreme joj je govorio kako nije sposobna odgajati decu i da li je gledala snimak iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gde su se nalazila njihova maloletna deca sin ... (rođen 2012. godine) i kćerka ... (rođena 2016. godine). Optuženi se oštećenoj obratio rečima da je ona pokvarila decu, da ih nije znala vaspitati, a potom istoj u prisustvu dece zadao udarac otvorenom šakom u predelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila telesne povrede u vidu krvnog podliva iznad i ispod desnog oka, u predelu desne nadlaktice i zadnje strane leve ušne školjke - navodi se u optužnici.

Vrdoljak je potom razbio sve telefone koji su bili u kući, nakon čega su deca počela da plaču, a on je nastavio da galami, rekavši da su za sve njihove probleme krivi roditelji oštećene, te da će ih ubiti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike