Miraševi nasilnici prekršili obećanje: Oglasila se policija o skandalu na Ivanovim koritima (VIDEO)

19.08.2021

17:29

0

Autor: Andrija

Mitropolija - crnogorsko primorska u cilju smirivanja tenzija donela je odluku da ne služi liturgiju

Miraševi nasilnici prekršili obećanje: Oglasila se policija o skandalu na Ivanovim koritima (VIDEO)
Printscreen / RTV Cetinje

Predstavnici nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), ušli su u crkvu na Ivanovim koritima, iako su se dogovorili sa policijom da to ne rade, dok su u Mitropoliji – crnogorsko primorskoj u cilju smirivanja tenzija doneli odluku da ne služi liturgiju na tom mestu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Iz Uprave policije su saopštili da su godinama unazad donošena rešenja o zabrani okupljanja ispred crkve Svetog Preobraženja na Ivanovim koritima i da samim tim nisu služene liturgije u ovoj crkvi.

Takođe su naveli da su prethodnih godina na današnji dan na navedenoj lokaciji bili prisutni službenici Uprave policije kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira.

– Upravi policije je od strane Mitropolije – crnogorsko primorske podneta prijava da planiraju na današnji dan da služe liturgiju u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima. Prijavu po Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama nisu bili dužni da podnosu – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policijski službenici sveštenicima Mitropolije ukazali na aktuelnu situaciju, nakon čega je, dodaje se Mitropolija – crnogorsko primorska u cilju smirivanja tenzija donela odluku da ne služi liturgiju, prenosi “Sputnjik”.

– Službenici policije su obavili razgovor i sa predstavnicima CPC koji su tom prilikom izjavili da na današnji dan neće biti prisutni u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima. Međutim, uprkos rečenom policija je kasno sinoć došla do saznanja da su u crkvu na Ivanovim koritima ušli predstavnici CPC – navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su preduzeli mere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira na Ivanovim koritima, a da su se oko 10 časova prisutni razišli.

– O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji događaja – navodi se u saopštenju Uprave policije, prenose crnogorski mediji.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi