Lekari zatekli užasnu scenu: Žena iz kuće nije izašla 17 godina, majka i dva brata je držali u nehumanim uslovima

21.09.2023

19:30

0

Horor u Laktašima

Lekari zatekli užasnu scenu: Žena iz kuće nije izašla 17 godina, majka i dva brata je držali u nehumanim uslovima
Copyright Profimedia

Policijska uprava Banjaluka istražuje jedan nesvakidašnji slučaj. Naime, u Laktašima je pronađena žena stara oko 40 godina, koja je u veoma lošem psiho-fizičkom stanju primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Prema nezvaničnim saznanjima, ona je godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

- Lekari su govorili da nikada ništa slično u životu nisu videli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču nego na kosu. Bila je potpuno zapuštena, zbog čega je sve prijavljeno u PS Laktaši. Policija je postupila po prijavi, a lekari su se izjasnili da ona na telu ima višestruke povrede od ležanja, odnosno dekubituse. Radilo se o dekubitalnim povredama do kosti. Druge povrede nisu mogli da potvrde - kaže izvor blizak istrazi.

Nesrećna žena je u UKC primljena 12. septembra ove godine nakon što je porodica pozvala Hitnu pomoć, praktično je bila na samrti, prenosi "Srpskainfo".

- Jedan od braće policiji je izjavio da njegova sestra od 2006. godine nije izlazila iz kuće. Dakle punih 17 godina… Takođe je naveo da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć. Ni lekarima, ni nadležnom Centru za socijalni rad, niti bilo kojoj instituciji - otkrio je izvor blizak istrazi.

Ona uopšte nema lične dokumente. Prema saznanjima, završila je samo osnovnu školu i živela je u domaćinstvu sa majkom i dva brata. Zasada nije poznato da li će protiv njih biti pokrenut bilo kakav postupak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike