Mandić ukazao na jedine odgovorne tokom ustoličenja Joanikija: Od njih zavisi kako će sve proći

20.08.2021

15:55

0

Mandić ističe da Crna Gora raspolaže sa dovoljno snage, te da se očekuje da će bezbednosni sektor odraditi dobar posao i da na Cetinju neće biti nikakvih

Mandić ukazao na jedine odgovorne tokom ustoličenja Joanikija: Od njih zavisi kako će sve proći
Copyright A.K./ATAImages.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da postoje otvoreni pritisci u Crnoj Gori zbog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju i dodao da će bezbednosna situacija tog događaja mnogo zavisiti od policije, koja će ili raditi svoj posao ili slušati bivši režim.

Mandić je kazao da se građani Crne Gore koji pripadaju SPC, a to je, podseća, dve trećine građana, raduje dolasku patrijarha Porfirija i ustoličenju Joanikija i da žele da taj dan protekne kao jedan svečani čin.

Pročitajte još:

– Što se tiče većinske Crne Gore atmosfera je dobra, a na drugoj strani imamo onu manjinsku Crnu Gora koja je vidno ekstremizovana podrškom opozicionih političara i mnogo više zabrinjava što se u sve to uključuju kriminalne strukture – rekao je Mandić za TV Pink.

Dodaje da nova vlast nije uspela da “iskida veze” organizovanog kriminala bivšeg režima i da zato danas ima posledica tih manjinskih grupa koje tako reaguju na ustoličenje mitropolita.

Mitropolit Joanikije, Printscreen/Youtube/ Острог Тв Студио

On i autorski tekst bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića, u kome je pozvao građane da se masovno okupe i protestuju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija 4. septembra na Cetinju, a policajce da odbiju pojedina naređenja, vidi kao pritisak i slanje otvaranje poruke policajcima koji su bili pod njegovom komandom.

Mandić ističe da Crna Gora raspolaže sa dovoljno snage, te da se očekuje da će bezbednosni sektor odraditi dobar posao i da na Cetinju neće biti nikakvih problema.

Pročitajte još:

– Sada je pitanje koliko je taj sektor očišćen u proteklih godinu dana od ljudi koji su povezani sa organizovanim kriminalnom i bivšim režimom. Mislim da postoje “trule daske” u njemu, a da li će ih bivši režim upotrebiti, to ćemo videti – rekao je Mandić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike