Neverovatno! Čovek kupio automobil iz sažaljenja, pa u njemu našao skoro 200.000 dinara! Baka ga skupljala za sahranu muža

18.09.2023

09:05

0

Autor: J. S. J.

Kada sam sa suprugom otišao da joj to uručim opet je plakala i zahvaljivala se. Njena suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada – kaže Smajić

Neverovatno! Čovek kupio automobil iz sažaljenja, pa u njemu našao skoro 200.000 dinara! Baka ga skupljala za sahranu muža
Golf 2 i dalje na drumnovima Srbije - Copyright 4starclassics.com

Halil Smajić iz Sarajeva je pre nekoliko dana pronašao kovertu u kojoj je bilo 3.300 konvertibilnih maraka (197.743 dinara) i to u automobilu koji je kupio od jedne starice. Ovaj pošteni čovek, koji je i automobil kupio više iz želje da pomogne ženi, je kovertu sa novcem vratio.

Smajić ni u jednom momentu nije pomislio da pronađeni novac zadrži. Kovertu je vratio baki od koje je dan pre kupio automobil marke “golf 2”, gde je koverta s novcem i bila.

– Preko poznanika čuo sam da jedna baka sa Dobrinje prodaje muževljevo vozilo. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer joj treba novac. Iako mi vozilo nije bio potrebno, kupio sam ga kako bi joj pomogao, izašao u susret, jer ga nije koristila. Ona je stara i živi sama. Dao sam joj više novca od dogovorene cene. A, kako je automobil star i kako u je u njega trebalo da se ulaže dosta sa suprugom sam ga pregledao da vidimo šta ćemo popraviti. Otvorimo gepek, da vidim jel ima korozije. Kada sam podigao tapacir supruga je videla neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 konvertibilnih maraka. Ni jednog momenta nisam se razmišljao šta uraditi, jer tuđe mi ne treba – kazao je za Preporod.info Smajić.

Odmah je, dodaje, uzeo telefon i pozvao vlasnicu. Međutim, nije uspeo da stupi s njom u kontakt, pa je pozvao poznanika preko kojeg je i saznao za njenu situaciju.

– Ispričao sam prijatelju šta sam pronašao. On mi je rekao: “Halile ti si to pronašao, radi s tim šta hoćeš”. Rekao sam mu da je novac bakin i da pokuša da joj javi šta smo pronašli. Ispričao mi je da je njen muž bio bolestan i da su te pare skupljali za sahranu. Sutradan sam uspeo da stupim u kontakt s ženom.  Dok smo razgovarali telefonom plakala je i zahvaljivala. Kada sam sa suprugom otišao da joj to uručim opet je plakala i zahvaljivala se. Njena suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada – kaže Smajić, a piše Preporod.info.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike