Vladimiru Božoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru: Jutros prešao državnu granicu, nadležni kažu - "U pitanju je bila tehnička greška"

29.08.2023

15:03

0

Jutros sam krenuo iz Beograda i u 11 sati prešao granicu, već sam u Nikšiću, gde sam imao emotivan susret sa roditeljima - rekao je on

Vladimiru Božoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru: Jutros prešao državnu granicu, nadležni kažu - "U pitanju je bila tehnička greška"
Vladimir Božović - Copyright Foto: Printscreen/YouTube

Bivšem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru i on je jutros prešao državnu granicu.

Božović je rekao da je juče iz sistema Uprave policije izbrisana zabrana ulaska, o čemu ga je sinoć obavestio premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Nakon toga pozvao ga je, dodao je, direktor policije (Nikola Terzić) i rekao da je sve u redu i da je bila posredi tehnička greška kada je tokom vikenda vraćen.

- Jutros sam krenuo iz Beograda i u 11 sati prešao granicu, već sam u Nikšiću, gde sam imao emotivan susret sa roditeljima - rekao je on.

Božović je istakao da je iskoristio zakonsku mogućnost da ospori zabranu ulaska koja je bila, kako tvrdi, plod samovolje bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere.

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje MUP-a kojim je Božoviću, 30. septembra 2022. zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su tada naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz Upravnog suda su tad saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga tužilac predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost, odnosno šta je razlog da se tužiocu zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

MUP je zatim doneo odluku kao i Upravni sud, nakon čega je policija trebalo da ukloni bivšeg ambasadora sa liste zabrana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike