Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore donelo odluku povodom ustoličenja Joanikija na Cetinju

24.08.2021

12:41 >> 05:18

0

Kako se nezvanično saznaje, na sednici je bilo reči o bezbednosnoj situaciji u državi kao i o dešavanjima na Cetinju prethodnog dana

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore donelo odluku povodom ustoličenja Joanikija na Cetinju
Copyright Printscreen/Youtube, RTV Cetinje

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić obaviće razgovor sa čelnicima Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u vezi sa organizovanjem ustoličenja mitropolita Joanikija, odlučeno je na sednici Veća za nacionalnu bezbednost, saznaje Borba.me.

Dogovor je da se ispoštuje stav mitropolije i ako ona bude za to da verni narod prisustvuje tom činu, policija će učiniti sve da skup obezbedi.

pročitajte još

Kako se nezvanično saznaje, na sednici je bilo reči o bezbednosnoj situaciji u državi kao i o dešavanjima na Cetinju prethodnog dana. Zauzet je stav, da se obave konsultacije sa mitropolijom i donese zajednička odluka vezano za 4. i 5. septembar. Ako mitropolija proceni da narod treba da bude prisutan na ustoličenju mitropolita Jonikija, tako će i biti.

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske dogovorili su uslove pod kojima je moguće, epidemiološki kontrolisano održati ustoličenje mitropolita Joanikija na otvorenom prostoru, nezvanično saznaje Borba.

Nijedan deo događaja neće biti organizovan u unutrašnjosti hramova, tako da broj prisutnih neće biti ograničen.

Ipak, svi prisutni će morati da ispunjavaju makar jedan od četiri uslova:

Da su vakcinisani protiv kovida, da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, da imaju potvrdu da su preležali kovid ne manje od 14 i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, ili da imaju negativan brzi antigenski test na kovid ne stariji od 48 sati.

Da podsetimo, juče je na Cetinju održan skup protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

Sa skupa kod Lovćenske vile poručeno je da se odustane od najavljenog hirotonisanja Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

Okupljeni su nosili transparente “Crnogorska crkva u Cetinjskom manastiru”, “Odustanite, ne brukajte se”, “Sekuloviću, ko te šiša”, “Tri put ura za izdajnike”.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike