Nevreme stiglo u Hrvatsku: Istru zahvatila oluja - vatrogasci imali na desetine intervencija

28.08.2023

18:10

0

U Šibeniku su oborena stabla, a između mesta Prvić Luka i Prvić Šepurine pomorska policija spasila je plivača koji nije mogao da dođe do obale

Nevreme stiglo u Hrvatsku: Istru zahvatila oluja - vatrogasci imali na desetine intervencija
Ilustracija - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Istru je danas pogodilo nevreme, usled čega su Poreč i Umag zahvatile grmljavina i jaka kiša.

Vatrogasci su na području ta dva grada imali više od 30 intervencija, uglavnom radi ispumpavanja vode nakon nevremena, prenosi Index.hr.

Dino Kozlevac iz vatrogasne službe saopštio je da nisu zabeležene veće štete, kao i da niko nije stradao.

- Na nekim deonicama na području Umaga, Buja, Novigrada i Poreča došlo je do sitnih odrona, ali oni nisu bili tolikih razmera da bi bio obustavljen saobraćaj - naveo je Kozlevac.

Na delu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše, a središte ciklona trenutno je u Ligurskom moru. Na području Umaga palo je više od 60 milimetara kiše, u Novigradu i Taru više od 75, a za samo dva sata zabeleženo je čak 10.000 munja.

U Puli se podigao nivo mora, a istovremeno je zabeležen kišni talas na potezu od Poreča do Umaga, gde je palo do 25 milimetara kiše.

Na plaži Mali Viganj kod Jadrije, u blizini Šibenika, nasukala se jedrilica usled jakog vetra. Jedrilica je bila usidrena, ali ju je vetar otrgnuo sa sidra i nasukao na plažu.

U Šibeniku su oborena stabla, a između mesta Prvić Luka i Prvić Šepurine pomorska policija spasila je plivača koji nije mogao da dođe do obale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike