Dečak (6) iz Slovenije pozitivan na kokain posle vikenda provedenog kod oca: Žalio se na jaku glavobolju i bol u stomaku

21.07.2023

07:25

0

Majka deteta je nekoliko godina upozoravala piranski Centar za socijalni rad (CSD) da otac nije odgovarajući staratelj

Dečak (6) iz Slovenije pozitivan na kokain posle vikenda provedenog kod oca: Žalio se na jaku glavobolju i bol u stomaku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Šestogodišnji dečak iz Slovenije bio je pozitivan na nedozvoljene supstance nakon što se vratio sa vikenda provedenog kod oca.

Majka deteta je nekoliko godina upozoravala piranski Centar za socijalni rad (CSD) da otac nije odgovarajući staratelj.

Ona je primetila da nešto nije u redu sa dečakom nakon što je posetio 40-godišnjeg oca.

Dete se navodno žalilo na jaku glavobolju i bol u stomaku. Nakon kupovine testa na zabranjene supstance, pokazalo se da je šestogodišnjak bio pozitivan na kokain.

Test je potom ponovljen dva puta, prvo u Hitnoj pomoći Doma zdravlja i ponovo u izolskoj bolnici - oba su bila pozitivna. Detetu je dijagnostikovan i šum na srcu. Prema svedočenju majke, dečak ne može ništa da joj kaže, čak ni policija.

Prema njenim rečima, njen sin je poslednjih šest meseci imao krvarenje iz nosa i učestalu anginu.

Majka šestogodišnjaka je navodno upozorila piranski Centar za socijalni rad (CSD) da je otac već nekoliko godina zavisnik. Nakon upita TVS-a, koja je Centru za socijalni rad uputila pitanja šta su i kada uradili za zaštitu dece od 2018. godine, dobili su opšte odgovore.

Otac u pritvoru

Kako prenosi TVS, otac Pirančan je u pritvoru. On se tereti za krivično delo omogućavanje konzumiranja nedozvoljenih droga i zanemarivanje maloletnog lica, kao i okrutnost.

Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje deteta.

Kako navodi CSD, roditelji su pristali da kontaktiraju jedni druge, ali kasnije nisu komunicirali. Kako su dodali u odgovoru, pre svega roditelj koji ne ugrožava dete dužan je da nadzire drugog roditelja i štiti prava deteta. Tek kada oba zakažu, CSD se uključuje, odgovorili su.

Kako prenosi TVS, i učiteljica je primetila da sa detetom nije sve u redu. Direktorka muške škole "Tanja Vincelj" rekla je da je odeljenjski starešina primetio uznemirenost deteta. Škola je tada obavestila CSD Piran krajem maja, ali nije dobila odgovor. Socijalni inspektorat je pokrenuo inspekcijski nadzor u pomenutom centru za socijalni rad, koji je u toku.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike