Povratak iz Crne Gore pod drugačijim uslovima: Doneta nova odluka pre prelaska granice

27.08.2021 | 11:47 >> 11:48

Autor: A. B.

Odluku su doneli crnogorsko Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja

Copyright Profimedia

Od 1. septembra Crna Gora će obustaviti besplatno PCR testiranje turista kojima je za povratak u matičnu zemlju neophodan negativan test, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Kako se navodi, tu odluku su doneli crnogorsko Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja, uz saglasnost Vlade Crne Gore.

– Sve ostale preporuke iz “Vodiča kroz sigurnosno-zdravstvene protokole za kovod-19” i dalje treba sprovoditi – navodi IJZ.

Podsetimo, crnogorski državljani, stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori i državljani Republike Srbije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Albanije i Republike Severne Makedonije, koji ulaze u Crnu Goru iz tih država, kao i državljani drugih država koji su u periodu od najmanje 15 dana pre ulaska u Crnu Goru neprekidno boravili u tim državama, mogu da ulaze u Crnu Goru, bez dokaza iz nacionalne digitalne COVID potvrde, uz poštovanje zdravstvenih mera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Pročitajte još:

Zdravstveno upozorenje dostupno je na svim graničnim prelazima preko kojih se obavlja ulazak u Crnu Goru i objavljuje se na internet stranici Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlja Crne Gore.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam