Uhapšena trojica muškaraca: U bašti uzgajali marihuanu sa lukom i kupusom

05.07.2023

23:45

0

Muškarci su uhapšeni i nakon završenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku

Uhapšena trojica muškaraca: U bašti uzgajali marihuanu sa lukom i kupusom
Laboratorija droge u Čačku - Copyright MUP

U Hrvatskoj je uhapšen policajac koji je učestvovao u uzgoju i prodaji marihuane na području Virovitice. On je pao sa još dvojicom saradnika od kojih je oduzeto ukupno oko 1,3 kilograma marihuane.

Marihuana se uzgajala u bašti, uz kupus i luk.

- Policijski službenici okončali su tri odvojene krivične istrage protiv trojice muškaraca starosti 43, 42 i 42 godine, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Policijska uprava Virovitičko-podravska u utorak je, nakon prikupljanja operativnih saznanja, izvršila pretrese domova zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Županijskog suda u Bjelovaru, na području Virovitice izvršeni su pretresi porodičnih kuća i drugih prostorija koje koriste trojica muškaraca, prenosi portal Danica.hr.

Izvršenim pretresima pronađeno je i oduzeto 15 stabljika, vrhova, listova i drugih delova stabljika marihuane - ukupno oko 1.333,4 grama, semenke marihuane, flaša napunjena tečnošću tamno zelene boje sličnom konopljinom ulju i razna tehnička oprema.

Muškarci su uhapšeni i nakon završenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na osnovu rešenja načelnika Uprave policije, odmah je udaljen iz službe i protiv njega će biti podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka”, kazali su iz virovitičke policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike