U dva dana šestoro poginulih u saobraćajnim nesrećama: Crni bilans na putevima u BiH

29.06.2023

19:19

0

Sve je krenulo od nesreće koja se 26. juna u jutarnjim satima dogodila na magistralnom putu M-17 Mostar - Sarajevo

U dva dana šestoro poginulih u saobraćajnim nesrećama: Crni bilans na putevima u BiH
Policija - Copyright Pixabay

Za samo dva dana, u ponedeljak i utorak, na putevima u Bosni i Hercegovini šest osoba je smrtno stradalo u stravičnim saobraćajnim nesrećama, piše avaz.ba.

Udario u kamion

Sve je krenulo od nesreće koja se 26. juna u jutarnjim satima dogodila na magistralnom putu M-17 Mostar - Sarajevo, tačnije na lokalitetu Komadinovo vrelo kod Jablanice. U sudaru sa kamionom poginuo je Borislav Šimić (79) iz Vareša, koji se nalazio za volanom automobila VW Fox.

On je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu puta u trenutku kada je iz smera Sarajeva nailazilo teretno vozilo Man. Usled strahovitog direktnog sudara, vozač je na licu mesta poginuo. U vozilu je bila njegova četiri godine mlađa supruga Balbina Šimić, koja je, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Jablanica, sa teškim telesnim povredama prevezena u mostarsku bolnicu.

Profimedia
 

Istog dana u 22.40 sati H. L. (45), vozač iz Donje Višće kod Živinica, poginuo je u sletanju Opel Merive na lokalnom putu u Šišićima. Suvozač u ovom vozilu F. N. (33) iz Šišića lakše je povređen. Smrt vozača konstatovao je dežurni lekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice.

Na magistralnom putu Foča - Gacko, u mestu Bukovica, 26. juna u 13.50 sati poginuo je motociklista J. H. (64) iz Danske. 

Nova nesreća desila se 27. juna u 12.10 sati u mestu Poljice kod Maglaja. U nesreći u kojoj su učestvovala četiri vozila poginuo je 19-godišnji Emin Nadžak iz Željeznog Polja kod Žepča. Od mladića su se na društvenim mrežama opraštali brojni prijatelji i porodica.

U ovoj nesreći još su četiri osobe povređene te su vozilima Hitne pomoći prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Podlegao povredama

Osim pripadnika PS Maglaj te uviđajne ekipe, i pripadnici PVJ Maglaj su pomogli u izvlačenju povređenih te su sanitetskim vozilima Doma zdravlja transportovani do KB Zenica. Na kamionu koji je učestvovao u sudaru smrskana je kabina.

Istog dana smrtno je stradao vozač H. J. iz Vogošće, koji je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Bratunac - Konjević-Polje u mestu Ranča.

Nesreća u kojoj su učestvovala vozila Golf, za čijim je upravljačem bio H. J., i Megan, kojim je upravljao G. A. iz Srebrenice, dogodila se oko 5.30 sati.

- Oba vozača su prevezena u Dom zdravlja Bratunac, gdje su G. A. konstatovane povrede, a H. J. je zbog stepena povreda vozilom Hitne pomoći prevezen u Bolnicu Zvornik, odakle je na daljnje lečenje upućen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla - saopšteno je iz policije.

Policijska uprava Zvornik je u 12.05 sati obaveštena iz UKC-a Tuzla da je H. J. podlegao povredama.

Smrtno stradao traktorista

Traktorista N. P. iz Bosanskog Novog poginuo je u sudaru s kombijem VW Transporter, dok je vozač kombija lakše povređen. Nesreća se desila 27. juna oko 14.30 sati na putu Bosanski Novi - Kostajnica, u mestu Ravnice. U nesreći su učestvovali K. Ć. iz Sanskog Mosta upravljajući vozilom VW Transporter i traktorista N. P., koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gde je, usled težine povreda, preminuo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike