Mitropolit Joanikije posetio Skupštinu Podgorice i predsednici poklonio ikonu

20.06.2023

17:44

0

Glavna tema razgovora bilo je stvaranje pretpostavki za uređenje prostora oko Sabornog hrama Hrtistovog vaskrsenja

Mitropolit Joanikije posetio Skupštinu Podgorice i predsednici poklonio ikonu
Copyright Printscreen/Facebook/ Jelena Borovinić Bojović

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posetio je danas Skupštinu Podgorice, gde je razgovarao sa razgovarao sa Jelenom Borovinić Bojović, predsednicom gradskog parlamenta.

Mitropolit je Borovinić Bojović poklonio ikonu, a iz gradske Informativne službe saopšteno je da će Mitropolija crnogorsko-primorska i Glavni grad preduzeti potrebne korake kako bi se u narednom periodu stvorile urbanističke pretpostavke da se prostor oko hramova u užem gradskom jezgru grada privede nameni da bi svojom funkcijom i estetikom zadovoljio potrebe ne samo vernika, nego i svih građana.

- Glavna tema razgovora bilo je stvaranje pretpostavki za uređenje prostora oko Sabornog hrama Hrtistovog vaskrsenja koji bi trebalo da dobije savremen izgled sa mnogo zelenila, fontana i urbanog mobilijara, uz konzervaciju postojećeg starog groblja - navodi se u saopštenju.

Printscreen/Facebook/ Jelena Borovinić Bojović
 

 

Usaglašeno je, dodaje se, da bi na tom prostoru, s obzirom na broj postojećih i planiranih objekata, bila neophodna i izgradnja podzemnih garaža. Razgovarano je i o stvaranju potrebnih uslova da se pristupi projektu sanacije i uređenja starog groblja pored Crkve Svetog Đorđa pod Goricom, kao i mogućnosti za gradnju hramova u još nekim delovima šire teritorije grada gde postoji interesovanje vernika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike