Advokat južnokorejskog kralja kriptovaluta ističe: Do Kvon negirao finansiranje izborne kampanje u Crnog Gori!

19.06.2023

18:11

0

On je danas u Podgorici osuđen na četiri meseca zatvora zbog falsifikovanih isprava

Advokat južnokorejskog kralja kriptovaluta ističe: Do Kvon negirao finansiranje izborne kampanje u Crnog Gori!
Do Kvon - Copyright Printscreen/YouTube/ Coinage

Goran Rodić, jedan od branilaca južnokorejskog državljanina Do Kvona izjavio je danas da je njegov štićenik na saslušanju kod tužioca negirao sve u vezi sa navodnim finansiranjem izborne kampanje u Crnoj Gori, ali je detaljno govorio o pismu predsedniku vlade u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću.

- Ono što sam mogao da saopštim, a to sam precizno i rekao. U odnosu na sve spekulacije u medijima koje su se pojavljivale u periodu od 5. juna do tog dana (16. jun), a vezano pre svega za eventualno finansiranje da li Kvona ili bilo koga drugog za političke kampanje to sam rekao, jer znam da je to od najvećeg interesovanja. Po tom pitanju je on negirao sve, a izjašnjavao se detaljno tužiocu o pismu, sadržaju pisma, ko je pisao pismo, kako je nastalo i o svemu tome je detaljno upoznao tužioca - istakao je Rodić.

Rodić je to rekao odgovarajući na pitanje podgoričkih Vijesti, da li je tužilac Do Kvona pitao da li je on pisao pismo Abazoviću. Advokat je objasnio da su pre saslušanja Do Kvona i Hond Čan Juna u Istražnom zatvoru obavezani da ne dele u javnost sadržaj saslušanja.

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija. Za Do Kvonom i Hon Čand Junom raspisane su poternice zbog kripto prevara vrednih oko 40 milijardi dolara.

Njihovo izručenje pored Južne Koreje, traže i Singapur i SAD. Oni su danas u Podgorici osuđeni na po četiri meseca zatvora zbog falsifikovanih isprava kojima su pokušali da napuste Crnu Goru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike