Neuništiva Melanija: Postavljena nova skulptura prve dame Amerike (FOTO)

19.10.2020

14:12 >> 08:36

0

Originalna drvena skulptura je podignuta prošle godine, ali ju je nepoznati počinilac zapalio

Neuništiva Melanija: Postavljena nova skulptura prve dame Amerike (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Hoće li Donald Tramp pobediti u trci za predsednika Amerike znaćemo u novembru, ali da je Melanija Tramp, bez obzira na rezultate tih izbora, ojačala svoj položaj u rodnoj Sloveniji , to je sigurno. Naime, njena statua podignuta u blizini mesta Sevnica, više nije napravljena od lako uništivog drveta, već se lik prve dame SAD sada izdiže izvajan u čvrstoj i jakoj – bronzi!

Originalna drvena skulptura je podignuta prošle godine, ali ju je nedugo posle toga nepoznati počinilac zapalio i ozbiljno oštetio. I pre toga bilo je mnogo kritika na njen izgled, govorilo se da je “sramotna” jer je karikatura lika Melanije Tramp, pa je pogrdno nazvana i “Štrumfeta”. Autor je američki sculptor Bred Dauni, a drvena skulptura je bila obojena u plavo, u boju Melanijine haljine tokom inauguracije njenog muža. Skulptura je zapaljena 4.jula, na dan Nezavisnosti.

Tanjug/ AP Photo

Nova bronzana skulpura je replika drvene i od utorka stoji ponosno i sugurna da ovoga puta vatra neće da je unušti. Posle Trampovog trijumfa 2016. godine broj turista koji dolazi u Sevnicu kao mesto gde je Melanija Tramp odrasla, uvećao se više puta, a skulptura prve dame Amerike postala je prava turistička atrakcija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike