Pijana ubila sestrića letvom jer joj je uzeo mobilni!? Pokušala i ubistvo muškarca cepanicom, osuđena na osam godina robije!

02.05.2023

11:47

0

Autor: J. S. J.

Udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, usled čega je E. J. zadobio teške povrede, od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo

Pijana ubila sestrića letvom jer joj je uzeo mobilni!? Pokušala i ubistvo muškarca cepanicom, osuđena na osam godina robije!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kantonalni sud u Zenici, postupajući prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donieo je prvostepenu presudu protiv Vasvije Mehić (45) iz Maglaja zbog ubistva i pokušaja ubistva. Njoj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Naime, ona je optužena da je 8. avgusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. te da je pokušala da ubije i N. S., prenosi "Dnevni avaz."

- U napuštenom pomoćnom objektu, vlasništvo S. A., sa svojim sestrićem E. J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobilni i nije htio da ga vrati, u nameri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine 70 centimetara - navedeno je u optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, usled čega je E. J. zadobio teške povrede, od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo.

Vasvija je nakon toga otišla, ali se na mesto događaja vratila u večernjim satima sa Z. A. te je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Ona se tereti i da je 7. decembra 2022. godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala da ubije N. S. u njegovoj kući, gde su pili alkohol.

Slomljena vilica

On joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao ju je prema krevetu da legne pored njega, a ona je uzela cepanicu dužine 40 centimetara i udarila ga devet puta u glavu i grudi.

Cepanicom mu je polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Vasvija Mehić je ranije osuđivana. Optuženoj je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja koja traje dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, ali najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike