Mandić otkrio: Sutra bi mogao da bude postignut dogovor o novoj crnogorskoj vladi

19.10.2020

07:55 >> 09:28

0

Autor: M. I.

Mandić je rekao da je dinamika u dosadašnjim pregovorima predstavnika tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima dobra

Mandić otkrio: Sutra bi mogao da bude postignut dogovor o novoj crnogorskoj vladi
Copyright Printscreen/Youtube/Sputnjik Srbija

Predsednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, ocenio je da će parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore biti formirana u sredu kao i da će prvi zadatak nove vlasti biti popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Mandić je rekao da je dinamika u dosadašnjim pregovorima predstavnika tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima „dobra“, prenosi In4s.

– Uzimajući u obzir da veliki broj subjekata treba da čini Vladu Crne Gore, dinamika je dobra. Ono što je od izuzetnog značaja je da bi mi u sredu trebalo da imamo konstituisanu parlamentarnu većinu iz koje će potom da nastane Vlada Crne Gore. Ravno 41 poslanik, koji čine parlamentarnu većinu, imaju dobru želju i nameru da konstituišu vladu, ali smo takođe poslali poziv strankama nacionalnih manjina da su i za njih vrata otvorena. Za sve njih ima mesta – rekao je Mandić.

On ističe da su pozvane sve partije koje su se opredelile da će svoj stav o učešću objaviti nakon održavanja parlamentarnih izbora.

– Imamo ozbiljnu nameru da menjamo Crnu Goru, a posebno nam je važan zadatak obračun sa organizovanim kiriminalom i korupcijom – istakao je Mandić.

Predsednik Nove srpske demokratije smatra da prilikom konstitusianja Skupštine ne treba da postoji saradnja sa DPS-om.

– Crna Gora je danas zarobljeno društvo. Ta takozvana duboka država koja postoji, a koju je izgradila Demokratska partija socijalista traži temeljno preispitivanje. Imamo problem u pravosuđu, vladavini prava i veliki problem sa organizovanim kriminalom i korupcijom, veliki problem u ekonomskoj ravni i nova vlada treba da se posveti tim pitanjima – kaže Mandić.

On se osvrnuo i na odnos sa predsednikom Srbije. Mandić kaže da je on „srpski političar iz Crne Gore“ i dodaje da se „ponaša kao predstavnik srpskog naroda“.

– Govorim istinu i imao sam priliku da vidim šta su uradili raniji predsednici Srbije. Ono što je sigurno je da niko više nije uradio za Srbe u Crnoj Gori od Aleksandra Vučića i to se ne može demantovati, jer su konkretni rezultati tog učinka vidljivi svima na ovom prostoru – podvukao je Mandić.

On je poručio da Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina, da je to njihova država, kao i da žele da sa maticom imaju najbolje moguće odnose.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: IN4S

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike