Istraga o ubistvu kod Podgorice: U muškarca ispaljena tri metka, pa zapaljen u noći između petka i subote

09.04.2023

09:46

0

Autor: M.M.

U šumarku, pored slepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano telo

Istraga o ubistvu kod Podgorice: U muškarca ispaljena tri metka, pa zapaljen u noći između petka i subote
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija i tužilaštvo pokušavali su juče da utvrde identitet mlađeg muškarca ubijenog, pa spaljenog nadomak Podgorice, u naselju Šteke, piše portal Vijesti.me. 

Kako prenosi ovaj medij, njegovo telo primetio je meštanin, koji je obilazio imanje i o tome je obavestio policiju. Kako se navodi u izvještajima, inspektori su na licu mesta zatekli užasavajući prizor. 

Pored leša više čaura

U šumarku, pored slepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano telo, a pored leša više čaura.

”Vijestima” je jedan od izvora iz istrage rekao da je najmanje tri hica ispaljeno u telo muškarca. Prema preliminarnim analizama, ubijeni je star između 20 i 25 godina.

Telo ubijenog muškarca spaljeno je, ali nije u potpunosti izgorelo, a to bi moglo da olakša identifikaciju, objasnili su. 

- Izgorela je glava i grudni koš stradalog. Na rukama i nogama vidljive su velike tetovaže - kazao je jedan od sagovornika lista.

Isti sagovornik objašnjava da su sa lica mesta izuzeti tragovi koji će se veštačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Profimedia
Ilustracija

On je rekao i da je telo ubijenog pronađeno gotovo na samom kraju jednog dela sela, do kog se stiže slepom makadamskom ulicom.

Policajci su, paralelno sa uviđajem, proveravali da li je prijavljen nečiji nestanak, što bi moglo da olakša identifikaciju ubijenog. Proverom je, međutim, utvrđeno da nema nijedne prijave.

Inspektori podgoričkog Odeljenja bezbednosti satima su juče pretraživali šire lice mesta.

Potrebna veštačenja

Viša državna tužiteljka Radmila Gačević kazala je za “Vijesti” da je oko 10.30 časova obaviještena da je u mjestu Šteke pronađeno ugljenisano tijelo NN muške osobe.

- Odmah po dobijanju saznanja sa službenicima Uprave policije, Odeljenja bezbednosti Podgorica izašla sam na lice mesta, gde smo u prisustvu veštaka odgovarajuće struke obavili uviđaj. Nakon dobijenih potrebnih veštačenja imaćemo više činjenica o ovom događaju - rekla je ona.

Tužiteljka Gačević naredila je više veštačenja i kazala da ne može da govori o detaljima, kako ne bi ugrozila istragu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike