Od ponoći nove mere u Crnoj Gori

14.10.2020

20:25 >> 12:13

0

Autor: Jovana Vrećo

Zaštitna maska biće obavezna za sve stanovnike starije od pet godina

Od ponoći nove mere u Crnoj Gori
Copyright Sveti Stefan/Profimedia

Zbog naglog rasta broja novih slučajeva zaraze virusom kovid19, Crna Gora od ponoći počinje da primenjuje strože epidemiološke mere, koje uključuju uvođenje policijskog časa u nekim gradovima u toj zemlji, kao i ograničenje rada ugostiteljskih objekata.

Policijski sat od 22 do 5 sati

Stroge epidemiološke mere koje predviđaju policijski sat od 22 do 5 sati, zabranu rada ugostiteljskih objekata, počeće se primenjivati od ponedjeljka u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Rožajama, gradovima s najvećim brojem obolelih, dok će se u Podgorici i Kotoru radno vreme kafića ograničiti do 22 sata.

Takođe, od ponoći je u celoj Crnoj Gori zaštitna maska obavezna za sve stanovnike starije od pet godina.

Danas 116 novozaraženih

Crnogorske zdravstvene vlasti danas su zabeležile 116 novozaraženih, dok je prethodnih šest dana ove sedmice prosečan broj novozaraženih dnevno bio blizu 250. Taj rast posledica je, kako su ocenili epidemiolozi, političkih skupova, i vlasti i opozicije, uoči i nakon parlamentarnih izbora kada je na crnogorskim ulicama bilo preko 100 hiljada ljudi.

Iz crnogorskog instituta za javno zdravlje u veruju da će ove striktne mere dovesti do toga da se već u prvoj polovini juna suzbije “intenzivno širenje epidemije i očuva zdravlje i živote stanovništva Crne Gore“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike