Haos u Splitu: Sa najvišeg nebodera u Hrvatskoj padaju delovi konstrukcije

04.02.2023

21:57

0

Autor: Mi. S.

Saobraćaj zatvoren u većem delu grada, a zbog olujnog vetra u pojedinim delovima nestalo i struje

Haos u Splitu: Sa najvišeg nebodera u Hrvatskoj padaju delovi konstrukcije
Copyright Printscreen/YouTube/Dalmacija Danas

Olujni vetar duva u celoj Hrvatskoj, a zbog njega u Splitu s nebodera "Dalmatia Tower" padaju delovi konstrukcije. Saobraćaj je u je oba smera zatvoren do daljnjeg, dok se vetar ne smiri, prenosi Dalmacija Danas. Policijska uprava splitsko-dalmatinska javila je da je zbog jakih naleta vetra zatvoren saobraćaj za sva vozila kod ukrštanja ulice Domovinskog rata, Dubrovačke, zatim Solinske i deo Hercegovačke ulice.

Sve pešake i vozače iz policije mole na oprez zbog ovakvog vremena, a trenutno su i mnogobrojni splitski vatrogasci na intervencijama po celom gradu da bi na vreme osposobili saobraćajnice i ulice. U pojedinim delovima centra Splita jak vetar je nosio sve pred sobom, a ima i oštećenih automobila. Radnici ugostiteljskih objekata, takođe, imali su posla zbog vetra koji je razbacao stolice i stolove svuda po ulicama.

Haotično je i na splitskom Spinutu. Tamo je nekoliko stabala palo na saobraćajnicu, a još ih nekoliko preti parkiranim automobilima. Još se čekaju vatrogasci, koji zadnjih nekoliko sati zbog jakog vetra u Splitu imaju pune ruke posla.

U nekim delovima grada nestalo je i struje.

Tiokom večeri očekuje se jačanje tramontane (vrsta vetra na Jadranu i Egejskom moru) i bure, čiji će udari biti veći od 100 kilometara na sat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike