Udruženje ugostitelja Crne Gore poručilo NKT: Hitan sastanak ili ćemo reagovati

15.10.2020

21:58 >> 13:47

0

Udruženje je od NKT tražilo obrazloženje restrikcija kao i dokaze, uključujući studije, analize, statističke podatke ili bilo kakvo naučno utemeljenje za

Udruženje ugostitelja Crne Gore poručilo NKT: Hitan sastanak ili ćemo reagovati
Copyright Profimedia

Udruženje ugostitelja Podgorice saopštilo je da još nije dobilo odgovor Nacionalnog koordinacionog tela nakon što su pre dva dana upozorili na posledice restriktivnih mera protiv korona virusa.

Udruženje je od NKT tražilo obrazloženje restrikcija kao i dokaze, uključujući studije, analize, statističke podatke ili bilo kakvo naučno utemeljenje za donošenje te odluke.

“Udruženje ugostitelja Podgorice, upravo na ovaj način, borbom za ustavom zagarantovana prava, pre svega pravo na rad i na pravične i humane uslove rada, štiti zaposlene i pokazujesolidarnost prema njima! Povod za ovu urgenciju je već dramatična situacija u kojoj se nalaze ugostitelji glavnog grada, a verujemo i drugih gradova u Crnoj Gor”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, kao što je slučaj bio i prošlog puta kada su iste mere uvedene, poslovanje ugostitelja je dovedeno u pitanje po svakom mogućem osnovu, što će za posljedicu imati zatvaranje velikog broja objekata i otpuštanje jako mnogo zaposlenih, prenosi Investitor.me.

Navode da bi, kako bi se ovaj dramatični scenario izbegao, najcelishodniji korak bio sastanak kojem bi prisustvovali članovi NKT-a i predstavnici udruženja ugostitelja Glavnog grada kao i ostalih opština na nivou Crne Gore.

“Obaveštavamo vas da ćemo, u slučaju da na ova pitanja ne dobijemo adekvatne i na nauci utemeljene odgovore, biti prinuđeni da povlačimo poteze koje ćemo konkretizovati u danima koji su pred nama”, naveli su ugostitelji u saopštenju.

U Crnoj Gori su na snazi nove mere koje zavise od broja novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Ugostiteljski objekti će prema tim pravilima biti zatvoreni ako bude izmedu 800 i 1.199 novozaraženih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike