Pojavio se snimak skrnavljenja bilborda sa slikama Amfilohija i Irineja (VIDEO)

22.12.2020

13:34 >> 14:32

0

Autor: A. B.

Incident se dogodio u ponedeljak

Pojavio se snimak skrnavljenja bilborda sa slikama Amfilohija i Irineja (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/Milan Knezevic

Bilbordi na kojima se nalaze likovi blaženopočivšeg patrijarha Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija oskrnavljeni su u ponedeljak, a poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević objavio je snimak koji su snimile sigurnosne kamere, a na kome se jasno vide automobil i vinovnici tog dela.

Knežević je pozvao tužilaštvo i Upravu policije da koliko danas procesuiraju organizovanu kriminalnu grupu na čijem čelu se nalazi od jutros bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koja je s umišljajem, znajući da čini krivično delo, 21. decembra malo iza ponoći oskrnavila bilbord u zetskom selu Mojanovići.

Knežević tvrdi da su u izvršenju krivičnog dela aktivno učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Glavnog grada koji su davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju skrnavljenja bilborda i fotografisali je kako bi je verovatno poslali od jutros bivšem gradonačelniku Ivanu Vukoviću.

Sramno! Oskrnavili bilborde na kojima su slike patrijarha Irineja i mitropilita Amfilohija (FOTO)

– Ovoliki stepen fašizma, primitivizma i mržnje prema srpskom narodu i vernicima SPC u Crnoj Gori sigurno nije zabeležen ni u nacističkoj Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka, i najbolje oslikava kakvo neskriveno zlo stanuje u glavama polusveta koji se drznuo da skrnavi uspomenu na duhovne poglavare Srpske pravoslavne crkve koji su svojim životom i delom zaslužili večno pominjanje i poštovanje – navodi Knežević na svom fejsbuk-profilu i dodaje:

– Da bude još morbidnije, ideolog ovog huliganstva je od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, koji je ovim kukavicama i kriminalcima koji su po mrklom mraku uništavali bilbord, poslao zaštitu Komunalne policije ne bi li upotpunili ovo krivično delo. Pozivam potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i v. d. direktora policije Veselina Damjanovića da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti kako bi od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković, načelnik Komunalne policije Miloš Novović i ostala N. N. lica koja su njih dvojica angažovali odmah bili procesuirani na način što će im osnovni tužilac odrediti zadržavanje do 72 sata pre nego budu izvedeni pred sudiju za istragu. Treba li podsećati da su hiljade i hiljade građana na litijama odmah bili hapšeni i procesuirani samo ako bi razvili trobojku, ili uzviknuli:”Ne damo svetinje” i “Kosovo je srce Srbije”? Ne postoji ćelija u centrima bezbednosti, niti u Istražnom zatvoru, a da u njoj nisu tamnovali učesnici litija samo zato što su nosili ikone naših svetaca i branili veru prađedovsku. I onda od jutros bivši gradonačelnik Ivan Vuković pošalje kriminalce i komunalce da nam po mraku okreče veru kako bi dopunio svoj poltronski CV pred Kongres DPS-a. E sad je vreme da proverimo da li u institucijama sistema ima nedodirljivih i da li će protiv, od jutros bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića i njegove kriminalne grupe biti pokrenut krivični postupak. Ovo nije nikakav revanšizam, već poštovanje zakona ove države. Ivan Vuković od jutros više nije gradonačelnik Podgorice, a pitanje je dana kad će se preseliti u jedno danilovgradsko naselje. Možda pravda zvuči kao revanšizam, ali od nje nikad nećemo odustati – napisao je Knežević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike