Jeziv požar u Zagrebu: Ulaz i stepenište poliveni benzinom, jedna žena spasena iz stana koji je goreo

28.11.2022

09:24

0

Još uvek nije utvrđeno ko je benzinom zapalio ulaze tri stana i deo stepeništa na drugom spratu, a jedan stan je ceo izgoreo.

Jeziv požar u Zagrebu: Ulaz i stepenište poliveni benzinom, jedna žena spasena iz stana koji je goreo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stanare jedne zgrade u Zagrebu jutros pred zoru probudio je požat.

Još uvek nije utvrđeno ko je benzinom zapalio ulaze tri stana i deo stepeništa na drugom spratu, a jedan stan je ceo izgoreo.

U 4 sata i 13 minuta pozvane su vatrogasne stanice u Zagrebu, zbog dima koji je kuljao, a šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su pristigli na mesto intervencije te su zatekli požar na više lokacija. Do njihoovog dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za gašenje, kao i zone ispred stana na 1. spratu, na stubištu prema 2. spratu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci spasili ženu 

Vatrogasci su mlazom iz  vozila stavili pod kontrolu požar u stanu na prvom spratu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kiseonika, te su je izneli i predali u ruke radnicima Hitne pomoći.

Kako saznaje Jutarnji list, u kratkom razgovoru s njom nakon što je spašena, žena je tek uspela kratko reći da joj je u poseti preko vikenda bio dečko s kojim se viđa već neko vreme te da je on otišao prema svojoj kući.

Inače, vrata stana u kojem se ona nalazila bila su zaključana ključem.

U toku uviđaj

U toku je policijski uviđaj, a hoće li nadzorni snimci na okolnim zgradama pomoći policiji u rekonstrukciji događaja, saznaće se brzo.

- Nisam ništa konkretno vidio jer su me trgle iz sna vatrogasne sirene. Samo sam čuo da muški glas vrlo uzbuđeno govori:

- Momci požurite, zadnji sprat, tamo je jedna žena. Dim je izlazio kroz ulaz i neke prozore na oba sprata, ubrzo je uz policiju stigla i Hitna i nekog su odveli. Kad se sve pogasilo načuo sam da se spominje benzin - rekao je za Jutarnji jedan stanar ulice.

Druga komšinica kaže da o stanarima u tom ulazu ne zna ništa. Spominje tek da je do pre potresa u celoj ulici bilo življe, ali da su se ljudi iselili, poput niza advokatskih kancelarija.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike