Dodik poručio: Ponosan sam na susrete Republike Srpske i Srbije

14.10.2020

07:25 >> 12:45

0

Autor: M. I.

Dodik je naveo da je saradnja posljednjih godina još vidljivija, zahvaljujući ulaganjima Vlade Srbije u svim opštinama u Srpskoj

Dodik poručio: Ponosan sam na susrete Republike Srpske i Srbije
Copyright YouTube/printscreen/tvk3

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je veoma ponosan što se već tradicionalno održavaju susreti Republike Srpske i Srbije, koji će i ovaj put produbiti saradnju.

– Za nas koji živimo u Republici Srpskoj, to je veoma bitan događaj. Sa puno emocija i ove godine želimo da na najbolji mogući način Srbiji prikažemo naše kapacitete i animiramo zainteresovanost za Republiku Srpsku u svim njenim segmentima – privrednom, kulturnom i obrazovnom – istakao je Dodik.

On je, obraćajući se u okviru Manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, izrazio nadu da će ovi susreti učiniti da širom Republike Srpske bude još vidljivija saradnja sa Srbijom.

Dodik je naveo da je saradnja posljednjih godina još vidljivija, zahvaljujući ulaganjima Vlade Srbije u svim opštinama u Srpskoj, što je realizovano na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cvijanović: Crpeti snagu iz zajedništva

Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da je srećna što građani Srpske imaju oslonac u Srbiji, kao i zato što se Srbija raduje svakom uspehu RS i poručila da treba crpeti snagu iz zajedništva.

– Naša stremljenja i podsticaj koje dajemo jedni drugima i podrška koja tu postoji, nešto je što je neupitno i što predstavlja ogromnu korist i za nas u Republici Srpskoj – rekla je Cvijanovićeva sinoć povodom početka Manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja se ove godine odvija putem TV emisija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike