Sve je pod velom tajne: MUP CG izdao 108 ekonomskih državljanstava, ne objavljuju se imena osoba sa spiska

23.12.2020

10:49 >> 11:08

0

Autor: J. B. O.

Navedeno je samo iz kojih zemalja su oni koji su dobili državljanstvo

Sve je pod velom tajne: MUP CG izdao 108 ekonomskih državljanstava, ne objavljuju se imena osoba sa spiska
Copyright Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore je u 2020. godini donelo 108 rešenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo putem programa ekonomskog državljanstva, a do sada je tim osobama izdato 39 pasoša.

Pročitajte još:

Imena onih koji su dobili državljanstvo i dalje su tajna.

U MUP-u, na čijem čelu je Sergej Sekulović, koji je na toj poziciji nasledio Mevludina Nuhodžića, rekli su da su rešenja o državljanstvu izdali za 36 aplikanata i 72 člana njihovih porodica.

– Rešenja su doneta u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, za koje je Agencija za investicije Crne Gore sprovela prethodni postupak u vezi s posebnim programom ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore u skladu sa odlukom o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom, radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore – naveli su u MUP-u.

Precizirano je da su osobe koje su stekle crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog programa državljani Egipta, Ruske Federacije, Belorusije, Turkmenistana, Kraljevine Saudijske Arabije, HP Kine, Pakistana, Libana, Irana, Kazahstana i Hongkonga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike