Beskućnik slomio šaku policajcu ispred stanice u Zagrebu: Evo koliku je kaznu dobio!

16.11.2022

17:42

0

Prema presudi, on je toga dana oko 9 ujutru došao pred zgradu policije, gde je pristupio policijskom službeniku koji je radio na obezbeđenju stanice te se žalio na potvrdu koju je ranije dobio u policiji

Beskućnik slomio šaku policajcu ispred stanice u Zagrebu: Evo koliku je kaznu dobio!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na zatvorsku kaznu osuđen je beskućnik koji je u aprilu ispred Prve policijske stanice u Zagrebu napao policajca i slomio mu šaku.

Prema presudi, on je toga dana oko 9 ujutru došao pred zgradu policije, gde se obratio policijskom službeniku koji je radio na obezbeđenju stanice i žalio mu se na potvrdu koju je ranije dobio u policiji.

Službenik ga je uputio na Službu za upravne poslove policije u Petrinjskoj, nakon čega je okrivljeni počeo da negoduje i viče, želeći da uđe u zgradu. Potom je policajca počeo da gura prema ulazu, a kad je ušao u hodnik stanice, pokušao je da uđe u prostoriju u kojoj je bio šef smene Prve policijske stanice.

Tukao se sa policajcima

- Nastavio je da viče, a zatim je s obe ruke uhvatio policajca u predelu prsa gurajući ga prema unutrašnjosti stanice, pa je policijski službenik počeo da doziva druge u pomoć -  stoji u sudskom izveštaju.

U pomoć su došla druga dvojica policajca i uhvatili su okrivljenog za levu ruku kako bi ga savladali. Okrivljeni je nastavio da pruža aktivan otpor te su usled tuče on i jedan od policajaca pali na tlo. Policajac je tako zadobio prelom pete kosti zgloba desne šake.

Pljačkaška banda

Okrivljeni se tereti da je silom sprečio službeno lice u obavljanju službene radnje, a drugog je teško telesno povredio. Osuđen je na šest meseci bezuslovnog i godinu dana uslovnog zatvora. U kaznu mu se uračunava vreme provedeno u istražnom zatvoru od 22. aprila do 22. oktobra, dakle šest meseci.

Priznao je dela koja su mu se stavljala na teret te je pušten na slobodu. On je, inače, bio pripadnik bande pljačkaša Kompanija Tomičića Tvrdog te je 2010. godine osuđen na deset godina zatvora. Nakon izlaska iz zatvora živi kao beskućnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Danica.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike