Knežević: Skinuti oznaku tajnosti sa slučaja "državni udar" iz 2016. godine

28.10.2022

10:55

0

"Andrija Mandić i ja se punih sedam godina nalazimo pod merama tajnog nadzora"

Knežević: Skinuti oznaku tajnosti sa slučaja "državni udar" iz 2016. godine
Milan Knežević - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od lidera DF i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević na današnjoj sednici je zatražio skidanje tajnosti sa slučaja "državni udar" iz 2016, jer je, kako je naveo, svima jasno da je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) mehanizam DPS-a u obračunu sa DF-om, srpskim narodom i Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Andrija Mandić i ja se punih sedam godina nalazimo pod merama tajnog nadzora. Osim prisluškivanja Andrije Mandića, ANB je pružila potpunu logistiku u kreiranju i sceniranju lažnog državnog udara, i tražim da se organizuje posebna sednica na kojoj ćemo skinuti tajnost podataka sa tog slučaja. Da vidimo ko je iznajmio kuću visokog policijskog funkcionera Siniše Stojkovića, da li je to bio Dejan Peruničič, ko ju je plaćao i ko je ozvučio, a ja tvrdim da je to ANB - kazao je Knežević.

Rekao je da bi takođe voleo da se skine tajnost sa podataka o slučaju "Belveder" i da, kako je naveo, “vidi veseli srpski rod i ostali rodovi u Crnoj Gori kakvo je svetlo bačeno na njih 5. septembra prilikom ustoličenja vladike Joanikija".

Rekao je i da su smenjenog direktora ANB Sava Kenteru postavili takođe smenjeni ministri Raško Konjević i Ranko Krivokapić "na čajanci u Atlantskom savezu", preneo je portal RTCG.

Odbor na sednici koja je u toku saslušava predsednika vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, a na dnevnom redu je i razrešenje Konjevića i Krivokapića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike