Vojnik teško ranjen na svadbi: Zabio mu nož u oko, svađa izbila zbog devojke

24.10.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Za pokušaj ubistva Blagojevića optužen je Aleksandar Miletić dok su njegov brat Anđelo Miletić (24) i prijatelj Strahinja Arambašić (28) optuženi za nanošenje teških povreda

Vojnik teško ranjen na svadbi: Zabio mu nož u oko, svađa izbila zbog devojke
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Psihijatrijski veštak u banjalučkom Okružnom sudu danas je izjavio da Aleksandar Miletić (28) koji je uhapšen zbog napada na vojnika OS BiH Sinišu Blagojevića, kojem je na svadbi zabio nož u oko, nije bio u stanju smanjene uračunljivosti.

Za pokušaj ubistva Blagojevića optužen je Aleksandar Miletić dok su njegov brat Anđelo Miletić (24) i prijatelj Strahinja Arambašić (28) optuženi za nanošenje teških povreda vojniku koga su tukli šakama i nogama, piše Srpskainfo.

Veštak Stanković kojeg je angažovala odbrana, istakao je tokom iznošenja nalaza i mišljenja da je Aleksandar Miletić fizički i psihički zdrava osoba, te da je u vreme krivičnog dela bio u stanju afketa jakog i srednjeg intenziteta.

Dodao je i da je u ovom slučaju na osnovu izjave Aleksandra utvrdio i da je postojao i doprinos žrtve svemu onome što se desilo.

Pexels
 

Svedok odbrane Srđan Miletić u sudnici je rekao da Aleksandar na svadbi nije nikome pretio, niti je kobnog momenta nosio nož.

- Metež je nastao nakon što se jedna od devojaka koja sedela za stolom sa Miletićima i Arambašićem požalila da joj neki momci dobacuju. Aleksandar je ustao i okrenuo se prema stolu momaka i rekao: “Šta gledaš k’o da nikad nisi vidio žensko” i potom seo. Nakon toga prišao je neki čovek, kasnije sam čuo da je stari svat, koji je nešto govorio Aleksandru i stavio ruku na njegovo rame, on je sklonio. Nije ga udario - rekao je svedok Miletić i dodao da su se nakon nekog vremena Aleksandar i Strahinja zatrčali prema stolu, gde su bili neki momci i nastao je metež.

Tužilac Tanja Mrđa izjavila je da je svedok u istrazi rekao drugačije, te je u sudnici pročitala njegovu izjavu koju je dao kao svedok u policiji.

Svedok je tada između ostalog, rekao da je Aleksandar kobne večeri govorio gnusne uvrede, što je kasnije porekao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike