"Jugo, Jugo, rodna grudo": Fotografija iz studentske sobe zapalila društvene mreže (FOTO)

18.10.2022

12:10

0

Autor: M.M.

Mnogi komentarišu neobičnu dekoraciju jedne studentske sobe

"Jugo, Jugo, rodna grudo": Fotografija iz studentske sobe zapalila društvene mreže (FOTO)
bed-1853907_1920 - Copyright Printscreen/ Twitter/@oney_olcaytu

Na Tviteru je objava korisnika Markosa Maskovidisa izazvala dosta reakcija.

Naime, on je objavio fotografiju svoje sobe u studentskom domu u Belgiji u kojoj je okačio zastave  Grčke, Turske i Jugoslavije, uz sledeće reči:

-Ne nedostaje mi Univerzitet, ali s vremena na vreme definitivno razmišljam o sobi u studentskom domu.

Komentari ispod ove objave samo se nižu, a ljudima je i neobično i simpatično što se upravo zastava Jugoslavije našla u dekoru njegove sobe.

"Balkanski drugari", "Jugo, Jugo, rodna grudo Kućo moja, jedina", "Sa rumunskom zastavom, imao bi balkanski pakt", "Svi smo samo ljudi. Ovo je prelepo", "Tri prelepe zastave, ali ova levo je posebna", "Jugoslavija, večna zemlja", samo su neki od komentara koje su korisnici Tvitera ostavili.

Jedan je posebno privukao pažnju:

Printscreen/ Twitter/@oney_olcaytu
 

 

- Jednom je postojala Jugoslavija. Sada živi samo u srcima- napisao je jedan korisnik, na šta mu je Maskovidis odgovorio:

- Barem negde i dalje živi.

Markos Maskovidis sebe predstavlja kao državljanina Nemačke, Grčke i Hrvatske, a veoma je zainteresovan za politiku, a posebno politiku Evropske unije.Osnivač je neprofitnog projekta "EU for you".

Za sebe kaže da radi na tome da izgradi neki bolji svet koji se temelji na ravnopravnosti i solidarnosti, što je i potvrdio fotografijom iz studentskih dana.

Ovaj mladi čovek nastavio je da živi isto kao i u doba studija, kada je simboličnim kačenjem zastava zemalja od kojih jedna više ne postoji, ukazao na značaj jedinstva i solidarnosti.

Veliku pažnju privukao je i njegov tvit iz maja ove godine. U jeku višegodišnjih sukoba između Grčke i Turske, njegovu sobu krasile su zastave ovih zemalja.

-Kako tenzije rastu iz političkih razloga, ukorenjenih u istoriji na koju niko od nas živi nije uticao, želim da podelim jednostavnu poruku: usredsredite se na humanost svojih suseda – dece istog mora – i na ono što nas zbližava.

Ovom fotografijom Markos je uspeo da, barem nakratko, probudi nostalgiju za državom koje odavno nema, ali i da podseti da su solidarnost i dobri međunarodni uvek dobar izbor.

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike