Roditelji se pobunili: Deci u školi naplaćivali maske

19.10.2020

12:29 >> 11:21

0

Direktor škole kaže - hteli smo da ih osvestimo

Roditelji se pobunili: Deci u školi naplaćivali maske
učionica maske5 - Copyright Profimedia

U susednoj Hrvatskoj maske na nastavi od početka nove školske godine moraju da imaju svi učenici i nastavnici u učionicama u srednjim školama u kojima nije moguće osigurati razmak između prisutnih od najmanje dva metra, a u višim razredima osnovnih škola od 1,5 metar.

Međutim, disciolina je vremenom popustila, pa mnogi zabiravljaju da ponesu sa sobom maske ili nastavno sobljemora da ih tera da i stave na lice.

Zbog toga su se, navodi ovaj portal, u srednjoj školi u Biogradu na Moru odlučili su takvoj “zaboravljivosti“ stanu na kraj na pomalo neobičan način.

U protekla dva dana na ulazu u školu svima onima koji nisu imali maske one su bile obezbeđene, ali po ceni od – 2 kune (31dinar)

– Dete je došlo u školu a na ulazu su stajale spremačica i dežurna nastavnica. Kako je zaboravilo masku od kuće, rečeno mu je da je može dobiti u školi, ali da je mora platiti. Na ulazu je stajala kutijica u koju je moralo da ubaci novac – ispričao je jedan roditelj čudeći se praksi koju je uvela škola.

Ovo nije naišlo na odobravanje ostalih roditelja pa je kutija posle dva dana nestala.

Direktor škole je izjavio da nije reč o prodaji već da je ta kasica bila svojevrsni fond u koji su oni ubacivali novac.

– Učenici koji nisu došli u školu s maskom, a koja je inače obvezna na nastavi, ostavljali bi novac u kasici kao svojevrsnu kauciju. Ako bi drugi dan masku vratili, novac bi dobili natrag, a ako ne, opet bi se iskoristio za kupnju novih maski za učenike – ispričao je direktor i dodao da niko nije prisiljavao učenike da ubacuju novac.

– To je bio pokušaj da se osveste  o važnosti nošenja maski –  ističe direktor škole.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike