Sutra novi sastanak parlamentarne većine u crnogorskoj skupštini

18.09.2022

14:54

0

Sutra ističe rok do koga bi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade

Sutra novi sastanak parlamentarne većine u crnogorskoj skupštini
Skupstina Crne Gore Youtube printscreen 2 - Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Novi sastanak predstavnika "stare parlamentarne većine" o formiranju Vlade Crne Gore i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan sutra u 10 časova, prenosi RTCG pozivajući se na nezvanične informacije.


Crnogorske "Vijesti" navode da je na novi sastanak pozvao predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Sutra ističe rok do koga bi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

On je u petak završio konsultacije o mandataru sa predstavnicima partija, i najverovatnije će tražiti skraćenje mandata Skupštini ako ga niko ne uveri da može da konstituiše vladu. To bi državu približilo vanrednim izborima.

Poslednji, sedmi sastanak bivše većine održan je u petak, i nije doneo pomak u pregovorima, niti su stranke bivše većine poslale Ðukanoviću potpise podrške predlogu da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, što su bile ranije usaglasile.

Tom sastanku, koji je trajao samo 20-ak minuta, nisu prisustvovali jedino predstavnici koalicije "Crno na bijelo" (GP URA i CIVIS), koji su prethodno saopštili da neće potpisati predlog za mandatara dok ne bude dogovora o svim ključnim funkcijama u potencijalnoj budućoj vlasti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike