Čovek koji "mašta da ubije Plenkovića" pušten iz pritvora: Našli mu oružje i eksploziv

17.10.2020

05:56 >> 22:38

0

Čovek koji "mašta da ubije Plenkovića" pušten iz pritvora: Našli mu oružje i eksploziv
Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Susak

Muškarac (63) koji je uhapšen na području Kutine u Hrvatskoj zbog pretnji premijer Plenkoviću u subotu uveče je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu. Naime, sudija istrage odbio je da mu odredi istražni zatvor. Umesto toga, određene su mu mere opreza.

Muškarac je u više navrata rekao da veruje da bi pokojni Danijel Bezuk, koji je izvršio samoubistvo nakon što je ispalio najmanje 20 hitaca u zgradu vlade Hrvatske, usmrtio premijera da je to mogao i da on o tome mašta.

Kod njega je pronađeno i različito vatreno oružje, municija i eksplozivne naprave. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo da je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta. Policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, municija i eksplozivnih naprava koje su oduzete.

Kako javljaju hrvatski mediji, priveden je i 48-godišnjak u Zagrebu, takođe zbog pretnje premijeru putem društvenih mreža. U njegovom mobilnom telefonu policija je pronašla objavu u kojoj Andreju Plenkoviću preti smrću. Pretnja na društvenoj mreži objavljena je 14. oktobra u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike