"Šverc cigareta je klinički mrtav": Abazović u Luci Bar nakon velike zaplene - "trka između dobra i zla"

07.09.2022

09:06

0

Više od 5.000 paketa cigareta zaplenjeno je u luci Port of Adria, a iz vlade su sinoć saopštili da su zaplenjeni nelegalni duvanski proizvodi vredni nekoliko miliona evra

"Šverc cigareta je klinički mrtav": Abazović u Luci Bar nakon velike zaplene - "trka između dobra i zla"
abazovic luka bar face (1) - Copyright Printscreen/Facebook/Dritan Abazovic

Predsednik vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Upravi prihoda i carina (UPC) na još jednoj uspešnoj akciji zaplene cigareta koje na crnom tržištu vrede oko tri milona evra.

Abazović je u Luci Bar kazao da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti s ciljem da se nanese šteta Vladi Crne Gore.

- Ovo je trka između dobra i zla - kazao je i dodao da današnjom akcijom pokazuju da se neće povući ni milimetar.

Više od 5.000 paketa cigareta zaplenjeno je u luci Port of Adria, a iz vlade su sinoć saopštili da su zaplenjeni nelegalni duvanski proizvodi vredni nekoliko miliona evra.

Abazović je rekao da nakon njegovog obraćanja ispred Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) dobija informacije onih koji su se oslobodili.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da su cigarete zaplenjene u akciji "Tranzit" koju sprovode duže od mesec dana.

Printscreen/Facebook/Dritan Abazovic
 

 

Objasnio je da je tranzit duvanskih proizvoda dozvoljen preko Crne Gore, ali da su i sada sprečili da se to zloupotrebi.

Milošević tvrdi da se protiv vlade, a naročito onih članova koji rade na suzbijanju organizovanog kriminala, vodi hibridni rat.

Vlasnik cigareta je firma Atland šped, kazao je Milošević, dodajući da će partnerima i institucijama saopštiti imena.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su , kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih "vrate na brod", prenele su podgoričke Vijesti.

Milošević je najavio akcije u narednom periodu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike