Sve je dogovoreno: Zna se kada će biti formirana nova Vlada Crne Gore

19.10.2020

21:32 >> 21:30

0

Autor: M. I.

Krivokapić je rekao da će na ključnim mestima u vladi biti eksperti, ali i pojedini političari

Sve je dogovoreno: Zna se kada će biti formirana nova Vlada Crne Gore
Copyright Printscreen / Youtube / Tanjug / Risto Božović

Mandatar Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović složili su se da će vlada biti formirana od 8. do 11. novembra najkasnije.

Kako piše Srbija danas, Krivokapić je ranije najavio da će nova vlada biti formirana do 10. ili 11. novembra.

– Nemamo mnogo vremena i trebalo bi da do 10. ili 11. dobijemo novu vladu kako bismo se uhvatili u koštac sa mnogim problemima – rekao je Krivokapić.

Ponovio je da će na ključnim mestima u vladi biti eksperti, ali i pojedini političari.

– Nemoguće je u našem ambijentu da vlada bude potpuno ekspertska, ali političari koji uđu u vladu moraće da pokažu stručnost u resorima koje vode. Došlo je vreme da taj sektor treba da brine samo o bezbednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čoveku – naveo je Krivokapić.

S druge strane, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

On je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

– Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama. Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo napred, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana… Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo – istakao je Abazović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srbija danas

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike