Otvoren novi granični prelaz između BiH i Crne Gore

20.10.2020

11:25

0

Autor: A. Bulatović

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići počela je krajem februara

Otvoren novi granični prelaz između BiH i Crne Gore
Copyright Unsplash/ Macau Photo Agency

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”.

Tegeltija je rekao u obraćanju da je ovo još jedan u nizu uspešno realizovanih projekata BiH i Crne Gore sa Evropskom unijom i izrazio nadu da ovo nije poslednji i da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspešnih projekata.

On je naglasio da ovaj projekat granični policajci i carinici smatraju kao vid zahvalnosti za to što su radili u prethodnim godinama.

Dodao je da ostaje obaveza vlasti i jedne i druge zemlje da omoguće bolju ekonomsku saradnju, te da je za to neophodna infrastruktura i granični prelazi koji će omogućiti nesmetan i brz prelazak ljudima dobre volje i privrednicima koji žele uspešno da rade, ali koji će biti prepreka ilegalnoj trgovini i ljudima i robom.

On je izrazio nadu da će svi granični prelazi biti modernizovani i otvoreni do 2024. godine.

Zajednički granični prelaz “Vraćenovići” izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prelaza u jedan zajednički, u kome od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dve zemlje.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prelaza “Vraćenovići” počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nezavisne

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike