Poznato ko koga menja: Pljušte ostavke u Skupštini Crne Gore, najviše odlazaka iz DPS-a

21.10.2020

07:33 >> 09:27

0

Autor: A. Bulatović

Nije izvesno ni da li će sadašnji premijer Duško Marković ostati u poslaničkim klupama

Poznato ko koga menja: Pljušte ostavke u Skupštini Crne Gore, najviše odlazaka iz DPS-a
Copyright Printscreen/ Youtube/ TV Vijesti

Postojeći sastav parlamenta mogao bi biti značajnije izmijenjen s obzirom na to da će pojedini poslanici zauzeti pozicije u budućoj Vladi, a nije izvesno ni da li će sadašnji premijer Duško Marković ostati u poslaničkim klupama, kao i pojedine njegove kolege iz DPS-a koje su bile visokopozicionirane u vlasti.

Takođe, predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor KCCG Jevto Eraković u sukobu su interesa jer su funkcije koje obavljaju nespojive sa poslaničkim.

Đeljošaj je ranije rekao da će odluku doneti zavisno od dogovora o ulasku u buduću državnu vlast.

Skupština je juče konstatovala ostavke poslanika iz DPS-a, gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i njegovog zamenika Časlava Vešovića koju su iste podneli zbog nespojivosti funkcija, takođe i predsednika Privredne komore Vlastimira Golubovića (DPS) i Dragoslava Šćekića iz SNP-a.

U skupštinske klupe su se vratili poslanici DPS-a su Predrag Sekulić, Ljuiđ Škrelja i Jovanka Laličić koji su zamenili Vukovića, Zorana Pažina i Gordanu Đurović. Verovatno će im se pridružiti i Andrija Nikolić umesto Golubovića.

I mandatar Zdravko Krivokapić, koji je na parlamentarnim izborima 30. avgusta predvodio koaliciju “Za budućnost Crne Gore” mesto u parlamentu poslaničku fotelju će ustupiti nekome od kolega sa izborne liste.

YouTube/Printscreen/Skupština Crne Gore

S obzirom na to da Krivokapić nije stranački aktivista, ne zna se iz koje partije bi mogao biti poslanik koji će ga zameniti. Koalicija koju je predvodio je na izborima osvojila 27 mandata.

Predsjednik “Pokreta za promjene” Nebojša Medojević više puta je najavio da će podneti ostavku na funkciju poslanika nakon formiranja Vlade.

On je ranije potvrdio da će ga u skupštinskoj klupi zameniti politički direktor PzP Dejan Vujisić.

Kada je reč o koaliciji “Mir je naša nacija”, koja je na izborima osvojila 10 mandata, u parlament bi mogla ući i Valentina Minić (Demokrate). Ona bi zamenila kolegu Moma Koprivicu, koji se pominje kao kandidat za ministra pravde.

Ranije je u parlament iz Demokrata ušao Danilo Šaranović, umesto kolege Stevana Katića koji je podneo ostavku na konstitutivnoj sednici Skupštine.

Katić je aktuelni predsednik Opštine Herceg Novi i ta pozicija je, shodno Zakonu o sprečavanuju sukoba interesa, nespojiva sa poslaničkom funkcijom.

Izvesno je i da će neku od pozicija u novoj Vladi pokrivati i lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović, pa bi na njegovo mesto u Skupštini mogao doći potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

Najviše ostavki na poslaničke funkcije do sada je bilo iz Demokratske partije socijalista (DPS) koja je na izborima osvojila 30 mandata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike