Jauci nesrećnog oca parali nebo iznad groblja u Cetinju: "Joj, Marko, pucao ti je u glavu! Joj, sinovi..."

14.08.2022

18:22 >> 18:52

1

Nesrećni otac Miloš Martinović stajao je pred crkvom, crn kao ugarak; na njegovom licu mogao se videti neopisiv i nestvaran bol

Jauci nesrećnog oca parali nebo iznad groblja u Cetinju: "Joj, Marko, pucao ti je u glavu! Joj, sinovi..."
Cetinje ubistvo komemoracija - Copyright AP Photo/Risto Božović Facebook Printscreen

Stotine ljudi u mestu Bajica, na nekoliko kilometara od tugom zavijenog Cetinja,stajale su danas i čekale da se poslednji put oproste od Nataše Pejović Martinović, njenih sinova Mašana i Marka. Ljudi, uplakani, u šoku, i dalje ne veruju šta ih je snašlo.

U crkvi su stajala tri kovčega, dva mala i jedan veći, majčin. Nesrećni otac Miloš Martinović stajao je pred crkvom, crn kao ugarak. Na njegovom licu mogao se videti neopisiv i nestvaran bol. Ljudi su mu prilazili i izjavljivali saučešće. Poneko ga je i zagrlio. Otac je s vremena na vreme pustio poneki jauk.

Jecaj i bol

- Joj, Marko! U glavu ti je pucao. Joj, sinovi, vodio sam vas u školu, vodio na treninge - kroz grč, jecaj, bol, sam za sebe govorio je Miloš.

Nekoliko minuta pre 15 časova, kada je trebalo da se na večni počinak upute Nataša i sinovi, počela je kiša. Mališani su uz suze sahranjeni pored majke, pred kojom su i nastradali.

Jezive reči Miloša Martinovića rasplakale su svakoga ko je pročitao čitulju koju je porodici dao u crnogorskim novinama.

- Hvala ti za sve što si uradila za Mašana i Marka. Pokušala si da ih spaseš od ološa, koji vas je ubio ni krive ni dužne. Borila si se celoga života za njih i sada ste opet zajedno - piše u čitulji koju je objavio neutešni čovek:

- Moji anđeli, dolazim brzo kod vas. Čekajte me i volim vas. Vaš Roki - naveo je Martinović u oproštaju od dečaka.

Baka i deka tragično stradalih dečaka posvetili su im dirljivu čitulju.

- Deco moja, vaše odrastanje će zauvek ostati u mom sećanju. Uvek sa vama. Neka mi vas anđeli čuvaju.

Oproštaj od školskih drugova

Vatra od kuršuma spalila je krila naše dve ptice

Oproštaji od malenog Mašana i Marka naterali su suze na oči i najtvrđim srcima. Čitulje stradaloj braći dao je i kolektiv OŠ "Njegoš", koju su dečaci pohađali, ali i FK Lovćen.

- Ugasila su se dva nevina dečja osmeha, vatra od kuršuma je spalila krila naše dve ptice koje tek naučiše da lete. Danas su naše ruke ka nebu podignute i mole za vaše nevine duše. Danas smo nemi od bola i neverice, jer sutra za vas ne postoji. Počivajte u zagrljaju svoje majke, a anđeli neka vas čuvaju na krilima večnosti. Zauvek u srcima svojih nastavnika i drugova - naveli su iz škole.

Mališane će pamtiti i u Fudbalskom klubu Lovćen.

- FK Lovćen će trajno čuvati uspomenu na dva nežna cvetića, koji je tek trebalo da rascvetaju njihovu ljubav prema klubu, Cetinju i Crnoj Gori. Njihova imena ostaće večno da žive, a naš klub i grad ih nikada neće zaboraviti - napisali su u čitulji.

U istom danu porodica se oprostila i od Milana Mitrovića, kuma Martinovića, koji se upravo po Miloševom pozivu uputio ka Nataši i dečacima. Mitrović je sahranjen na cetinjskom Novom groblju.

Zavijeni u crno

- Brate, bio si uvek uz mene i ja uz tebe. Ali si pošao na ovaj put bespovratni jer sam te ja poslao da mi decu spaseš. Volim te, Miki - napisao je Miloš. Inače, kako su nam Cetinjani objasnili, Milan Mitrović je venčani kum Miloša i Nataše, dok je Neno Kaluđerović venčao Mitrovića i njegovu suprugu.

O Mitroviću, auto-mehaničaru, Cetinjani su imali samo reči hvale. Opisivali su ga kao dobrog momka, koji se nedavno oženio i dobio ćerku. Kako su naveli, pre nekoliko meseci preminuo mu je otac, pa se od Milana čituljom oprostio stric Veljko.

- Voljeni sinovče, mlada, časna, mirna ljudska i poštena dušo. Zadnji trenuci tvog života behu kao čitav život. Da pomogneš prijatelju, drugu, da urazumiš nerazumnog i spaseš. Ovaj put ne uspe, nego pokušaj plati svojom glavom. Neka ti je laka gruda ove naše napaćene crnogorske zemlje, po kojoj si časno i pošteno koračao.

Na groblju u Gradcu danas je sahranjen i Goran Đurišić, ujak Vuka Borilovića, koji je pokušao da zauzda pomahnitalog ubicu. Od porodice Drecun, Dimitrija, Danice i njihovog sina Rajka, sutra.

Bonus video

24sedam

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike