Provokacije na Cetinju ne prestaju: "Kače crnogorske zastave po manastiru kao peškire, to nije po zakonu!" (VIDEO)

08.08.2022

08:49

0

Polusvet koji drži barjake kao članske karte drži čas Crnoj Gori kako valja i kako ne valja, poručio je ovim povodom lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović

Provokacije na Cetinju ne prestaju: "Kače crnogorske zastave po manastiru kao peškire, to nije po zakonu!" (VIDEO)
Cetinje manastir - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Na Cetinju su sinoć nastavljene provokacije tako što su na zidovima manastira projektovali simbol crnogorske države - zastavu.

 

 

Tokom vikenda kačena je crnogorska zastava na ogradu ovog verskog objekta, sedišta Mitropolije crnogorsko-primorske, a onda su je projektovali na zidu Cetinjskog manastira, dok je grupa građana sve to ispratila aplauzom.

 

 

Ovo je usledili nakon što je u subotu podneta krivična prijava protiv monahinje S.S. zbog sumnje da je navodno skinula i bacila zastavu Crne Gore, čime je, kako se navodi, izvršila povredu ugleda crnogorske države.

Ovim povodom oglasio se i ministar spoljnih poslova u Vladi Crne Gore Ranko Krivokapić, inače jedan od najžešćih protivnika potpisivanja Temeljnog ugovora između države i Srpske pravoslavne crkve.

On je na Tviteru napisao da će zastava Crnojevića biti vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore.

-Vraćena Državi, a biće vraćena i na Cetinjski manastir na kom se od njegovog prvog dana vijorila. Neka ne tumače našu kulturu i dobrotu kao slabost - vrnut'' ćemo što je naše- rekao je Krivokapić.

Plato ispred Cetinjskog manastira obišao je mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

-Polusvet koji drži barjake kao članske karte drži čas Crnoj Gori kako valja i kako ne valja - poručio je ovim povodom lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je rekao i kako su neki “za tuđi sendvič i bidon nafte spremni da gurnu novi ugarak u temelj crkvene i necrkvene Crne Gore”.

Danilović je rekao da se državna zastava “koristi kao peškir po ogradama”, što je u suprotnosti sa zakonom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike