Drama u Nikšiću: Radnici se popeli na krov Železare, prete da će skočiti

29.07.2022

21:03

0

Autor: 24sedam

Nezadovoljni ishodom razgovora sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem radnici Železare održali su poslepodne zbor i nakon toga protest nastavili na krovu upravne zgrade

Drama u Nikšiću: Radnici se popeli na krov Železare, prete da će skočiti
1659125076-00-750x422 - Copyright Foto:Printskrin/Jutjub/Televizija Nikšić

Trenutno se odvija prava drama u nikšićkoj železari. Radnici su se u znak protesta popeli na krov, i prete da će da skoče, saopštio je kratko za Radio televiziju Nikšić Ivan Vujović, predstavnik radnika.

Nezadovoljni ishodom razgovora sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem radnici Železare održali su poslepodne zbor i nakon toga protest nastavili na krovu upravne zgrade. Insistiraju da sa njima hitno razgovara premijer Dritan Abazović. Najavili su da će noć provesti na krovu.

24sedam/AP Photo/Risto Božović
 

Radnicima je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio da moraju sačekati mišljenje Evropske komisije (EK) u vezi plana države da uđe sa Miodragom Dakom Davidovićem u vlasničku strukturu fabrike. Kazao im je kako je najbolje rešenje da uzmu otpremnine koje se kreću do pet do sedma hiljada evra, ali je to njima neprihvatljivo. Poručuju da ih niko pa ni Vlada “neće vući za nos”.

Predstavnik radnika Ivan Vujović kaže da se već mesec priča o varijanti da država sa Davidovićem kupi fabriku od turske Tosjali grupe i niko se do sada nije setio da je potrebno konsultovati EK da li se radi o državnoj pomoći ili ne.

On ističe da je nezadovoljstvo radnika veliko i da Sindikat ne može više da ih ,,kontroliše”.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike