Temperaturna kataklizma ne zaobilazi ni Crnu Goru: Nepouzdane informacije da će biti 44 stepena, ali...

21.07.2022

10:55

0

Narednih dana se očekuje da temperatura mora bude između 25 i 27 stepeni

Temperaturna kataklizma ne zaobilazi ni Crnu Goru: Nepouzdane informacije da će biti 44 stepena, ali...
crna gora vrucina copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Meteorolog Branko Micev upozorio je da su temperature na aplikacijama mobilnih telefona nepouzdane i da će za vikend u Crnoj Gori temperatura vazduha iznositi do 41°C, a ne 44 kako se najavljuje da će biti u Podgorici narednih dana.

Crna Gora je, kaže, pod uticajem tropskog talasa koji je, nakon kratkotrajnog osveženja, nastavljen 10. jula i najavljuje da se narednih dana, sve do 27. jula, očekuju visoke temperature vazduha, koje će se na području Podgorice i Danilovgrada kretati između 39 i 41 stepena.

On je za portal RTCG rekao da je ovaj talas već juče u nekim mestima oborio rekorde, pa je u Ulcinju, na primer, sa temperaturom od 38 stepeni oboren rekord star 75 godina.

Sa ovim toplotnim talasom, kaže Micev, raste i temperatura mora, koja je tokom prethodnog osveženja pala na 21 stepen. Narednih dana se očekuje da temperatura mora bude između 25 i 27 stepeni.

Podseća da je najjači toplotni talas u Crnoj Gori bio 2007. godine kad je od 17. do 24. jula temperatura tokom osam dana zaredom bila iznad 40 stepeni, da je 18. jula dostigla 43,3 stepena, a 24. avgusta te godine u Podgorici čak 44,8 stepena.

Za sada, kazao je, ne postoji verovatnoća da će taj rekord biti oboren.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike