Filmska akcija spasavanja: Žena se davila u Makarskoj, policajci je videli pa počeli da pucaju kako bi dozvali pomoć

18.07.2022

13:16

0

Žena je počela da gubi telesnu temperaturu i bez povreda, ali je bila prestrašena i uznemirena

Filmska akcija spasavanja: Žena se davila u Makarskoj, policajci je videli pa počeli da pucaju kako bi dozvali pomoć
Ilustracija - Copyright Pixabay

Policijski službenici juče u popodnevnim satima spasili su ženu (56) od utapanja kod uvale Gradac. Kako je saopštila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, policija u Makarskoj primila je oko 16.45 sati dojavu kako je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se već dugo nije vratila na obalu i da su zabrinuti za nju. 

Na teren su upućeni policijski službenici koji su obilazeći teren oko 17.20 sati u predelu Vodica, s kopna u moru uočili osobu koja se utapala. Ona je, navode, plutala morem i zapomagala. Policijski službenici spustili su se do obale pa uočili brod koji su pokušali da dozovu, ali osobe na brodu nisu ih čule. 

S obzirom na to da je ženi hitno bila potrebna pomoć, policijski službenik je u sigurnom smeru ispalio hitac u vazduh u cilju pozivanja osoba s broda. Osobe na brodu tada su ih videle, te došle do obale kako bi se policajci ukrcali. 

Dok su policajci ženi pružali pomoć, prišao im je i muškarac na skuteru. Kako bi je što brže odveli lekaru, policajci su pomogli ženi da se smesti na skuter i prevezena je do obale.

Žena je počela da gubi telesnu temperaturu i bez povreda, ali je bila prestrašena i uznemirena, navode iz policije. 

Rekla je kako je oko 15:30 ušla u more, a u jednom trenutku je osetila grčeve i nije mogla da se vrati na obalu jer su je morske struje nosile sve dalje od obale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike