USKOK češlja lokalnog šerifa koji je dobio nagradu za "najboljeg je***a": Nestvarna priča sa hrvatskog primorja! (VIDEO)

15.07.2022 | 11:01

To je nagrada koja se dodeljuje osobi koja je, citira se, "obrnula najviše žena tokom leta"

Copyright Facebook / Toni Turčinov

USKOK je juče pokrenuo istrage u slučaju predsednika opštine Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskoj javnoj kući "peglao" službenu karticu opštine, a kasnije pokušao da to prikrije lažiranjem računa. 

Telegram.hr je objavio snimak događaja koji se juče odigrao u Murteru, gde je Udruženje Kučerosi gradonačelniku dodelilo nagradu "numero uno". 

 

 

To je nagrada koja se dodeljuje osobi koja je, citira se, "obrnula najviše žena tokom leta". 

- Svoju titulu numero uno predajem našem načelniku, koji je zasjao obraz hrvatskog turizma pred celom Evropom - rekao je lokalni mesar Šikić Rogić uručujući nagradu Turčinovu. 

Prihvatio ju je sa osmehom. Čovek koji je video snimak dostavio Telegramu kaže da je ovaj događaj lokalna tradicija.  Muškarci biraju između sebe "najvećeg galeba", a pri tom simbolično nose konopac sa ribarskom iglom oko vrata da "uzmu nevinost". 

Stranke sa kojima spavaju boduju se prema starosti i nacionalnosti!?

Gde se nalazi Murter?

Murter je ostrvo u hrvatskom delu Jadrana. Nalazi se u Šibenskom arphipelagu severozapadno od grada Šibenika. 

Zahvata površinu od 17,57 km², a dužina obale iznosi 42,6 kilometara. Najviši vrh na ostrvu je Raduč sa 125 metara.

Administrativno pripada Šibensko-kninskoj županiji.

Trošio javni novac u austrijskom bordelu

Turčinov je jedne noći sredinom aprila 2019, između 01.37 i 3.38 sati ujutru, tri puta koristio opštinsku karticu u klagenfurtskom klubu "La Cocotte" i potrošio 1.560 evra budžetskog novca. 

Nakon objavljivanja ove informacije, izdao je saopštenje u kojem se, između ostalog, navodi: "Kao što sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do greške, odnosno greške u plaćanju, s obzirom da je moju ličnu karticu i karticu Opštine izdala ista banka i da sam greškom koristio karticu Opštine umesto svoje kartice.

 

 

"Želeli smo da što bolje promovišemo Opštinu"

- Smeštaj sam platio svojom karticom i koji iznos je skoro identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu. S obzirom da je navedena radnja rezultat nepažnje i greške, te nenamerna da se novac Opštine Murter-Kornati potroši na neprikladan način, navedeno putovanje je isključivo planirano kako bi se stvorila što bolja promocija opštine Murter-Kornati, te kako bi sama opština u budućnosti, ali i njeni stanovnici, ostvarili bolje turističke rezultate. 

U cilju sprečavanja daljeg medijskog izveštavanja i pritisaka na svoju porodicu i kolege, odlučio sam da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mesto županijskog većnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, kako ne bih uzrokovao bilo kakvu štetu mojim kolegama i sadašnjem okrugu - istakao je tada u saopštenju.

Falsifikovani račun 

Telegram otkriva da je Turčinov falsifikovao račun za troškove u hotelu da bi prikrio troškove javne kuće.

On tvrdi da je iznos noćenja u hotelu - 1560 evra - platio privatnom karticom. Dakle, identičan iznos koji je potrošio u javnoj kući sa svoje službene kartice.

I time je pokušao da opravda "da nije bilo štete po budžet opštine Murter". 

Da bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smeštaj opštinske delegacije u hotelu "Schlosswirt Ebenthal" u Klagenfurtu, koji je navodno platio svojim novcem. Istu fakturu je dostavio svojoj opštini kao dokaz troškova.

Međutim, nije ponudio dokaz da je navodni račun zaista platio sopstvenim sredstvima.

Hotel: Mi ne izdajemo takve račune

Na računu kojim je pravdao svoje troškove zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi. 

"Računi koje mi izdajemo su drugačiji. Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima. Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno."

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Telegram.hr