Monstruozan čin u skopskom zoo-vrtu! Zaklali desetak konja i mazgi da bi nahranili druge životinje!

15.07.2022

10:38

0

Podnete krivične prijave protiv direktora i petoro zaposlenih

Monstruozan čin u skopskom zoo-vrtu! Zaklali desetak konja i mazgi da bi nahranili druge životinje!
Makedonska policija - Copyright Profimedia

Nakon informacije da je u skopskom zoološkom vrtu pre dva dana zaklano desetak konja i mazgi, Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je krivične prijave protiv direktora, koji je u međuvremenu smenjen, i još petoro zaposlenih, saopštio je MUP.


Iz MUP-a je juče potvrđeno da je pet radnika Zoološkog vrta uhapšeno, kao i jedan spoljni saradnik.

Prilikom obilaska Zoološkog vrta, po prethodno dobijenim informacijama, policija je zatekla zaposlene u pomoćnim prostorijama Zoološkog vrta kako od zaklanih konja i magaraca, ukupno 12, pripremaju hranu drugim životinjama.

Ovim povodom oglasilo se Udruženje za zaštitu životinja "Anima Mundi", koje je odluku direktora okarakterisalo kao monstruoznu.

- Užasnuti smo jučerašnjim dešavanjima u Zoološkom vrtu u Skoplju. Svirepo ubijanje kopitara je mimo svih zakonskih propisa i pravila, nešto što nije odlika normalne države, već primitivnog plemena. Monstruozna odluka sada već bivšeg direktora Kristijana Stamenova je bez presedana, nečuvena i nešto što ne bi trebalo da se dešava u javnoj ustanovi - navodi se u saopštenju udruženja "Anima Mundi", preneli su skopski mediji.

U međuvremenu je Grad Skoplje saopštio je da su smenili Stamenova i ogradili se od njegovih pojedinačno preduzetih radnji. Stamenov je ranije za pojedine skopske medije tvrdio da su životinje dobili od Agencije za oduzetu imovinu, zaplenjene u akcijama hvatanja drvokradica i švercera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike