Drama na auto-putu: Pijani vozač udario policajca, odbacio ga i dao se u beg, počeli da ga jure slučajni očevici!

04.07.2022

10:16

0

Policajac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju, utvrđene su mu teške telesne povrede

Drama na auto-putu: Pijani vozač udario policajca, odbacio ga i dao se u beg, počeli da ga jure slučajni očevici!
Tan2022-3-11_92150544_0 - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Teške telesne povrede zadobio je policijski službenik, nakon što je na njega na auto-putu A1 u nedelju u večernjim satima naleteo pijani vozač, pa pobjegao s mesta nesreće. Vozaču su već nakon jednog kilometra put blokirali ostali vozači, pa ga je ubrzo uhatila policija.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Zagrebačke, dojavu o saobraćajnoj nesreći na 6. kilometru auto-puta A-1 u smeru Zagreba dobili su u 20.15. sati. Još u istrazi nisu utvrđeni razlozi zašto je vozač Škode Octavie, 56-godišnji muškarac, iznenada skrenuo na zaustavnu traku, gde je policajac PU zagrebačke na motociklu marke BMW stajao. Oborio ga je pa je policajac odbačen na travnatu površinu, a vozač je nastavio voziti, pokušavajući da pobegne prema naplatnoj rampi Lučko. Nakon samo jednog kilometra je zaustavljen, a onda i uhapšen. Policija je utvrdila da je bio pod uticajem alkohola, izmerena mu je količina od 1,91 promil alkohola u krvi.

Policajac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju, utvrđene su mu teške telesne povrede. Nije u životnoj opasnosti i dobro se oporavlja.

Deonica Karlovac - Zagreb najprometnija je na celom auto-putu A-1, u turističkoj sezoni i u vreme vikenda to je posebno izraženo. Mnogi vozači gužve nastoje izbeći nepropisnom vožnjom po zaustavnoj traci. Da li se i u ovom slučaju radilo o takvom prekršaju, utvrdiće se policijskom istragom.

Međutim, nepoštovanje saobraćajnih propisa najmanji je problem uhapšenog vozača, jer će morati odgovarati za izazivanje saobraćajne nesreće, beg s mesta nesreće i nepružanje pomoći unesrećenom, kao i za vožnju pod uticajem alkohola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike