Krivokapić ponudio DF-u devet ministarstava: Rok za izjašnjenje istekao u 18 časova

27.10.2020

18:59 >> 18:55

0

Autor: M. I.

Krivokapić je takođe sinoć svima poslao definitivnu ponudu resora

Krivokapić ponudio DF-u devet ministarstava: Rok za izjašnjenje istekao u 18 časova
Copyright Printscreen/Youtube, Fos Media

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ponudio je polovinu ministarskih resora koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) u okviru koje je najjača politička snaga Demokratski front (DF), potvrđeno je Sputnjiku.

DF-u su, između ostalog, ponuđena ministarstva policije (MUP), zdravstva, javne uprave, kao i mjesto potpredsjednika Vlade u novoj izvršnoj vlasti.

Kako piše Sputnjik, Krivokapić je takođe sinoć svima poslao definitivnu ponudu resora, sa naznakom da se izjasne do večeras do 18 časova.

Opciji ZBCG je ponuđeno ukupno 11 resora, što je više od polovine ministarstava.

Od prvobitnog zaustavljanja procesa formiranja crnogorske vlade, kada su trojica lidera DF-a navodili da neće u vladu u kojoj lider koalicije „Crno na belo“ Dritan Abazović traži za sebe „pozicije sile“, mandatar Krivokapić je DF-u, kako saznajemo, ponudio i mjesto ministra policije i potpredsednika Vlade.

Trenutno se spekuliše da realni problem nije ni u broju ministarstava, jer je DF-u i koalicionim partnerima ponuđeno više od pola resora, ali ni u samim resorima, već isključivo u želji trojice lidera iz DF-a da personalno zauzmu pozicije u Vladi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike